Zabıt katibi ve infaz koruma memuru GYS mülakatını yargıya taşıdı

Zabıt katibi ve infaz koruma memuru GYS mülakatını yargıya taşıdı, kazandılar: "Sınav tekrarlanacak"

Zabıt katibi ve infaz koruma memuru GYS mülakatını yargıya taşıdı
Editör: adalet.tv
31 Temmuz 2024 - 10:44
Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına ait mülakatlar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yazılı sınavda yüksek puan almasına rağmen mülakatta elenen Adalet Bakanlığında bünyesinde adliyelerde görev yapan zabıt katipleri iki ayrı ilde yargıya başvurdu.

Zabıt katiplerinin mülakatta verdikleri cevapların kayıt altına alınmaması ve verilen düşük puanların gerekçesinin yazılmadığını belirten mahkeme, yürütmenin durdurulmasına ve sınavın yenilenmesine karar verildi.

CHP MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, "Adına mülakat denilen torpil sistemine karşı yürüttüğümüz mücadele hukuk nezdinde de tescillendi. Bu karar yüz binlerce mülakat mağduru için emsal niteliğindedir. Mahkeme kararlarıyla hukuksuz olduğu tescillenen mülakat sistemi kaldırılmalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği ‘mülakat kaldırılacak’ sözünü tutmalıdır." ifadesini kullandı.

Haberlere konu olan olay Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan Adalet Sarayında yaşandı. Vize Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görevli zabıt katibi Şule Y. K., GYS yazılı sınavından yüksek puan alarak mülakata girmeye hak kazand. Lakin mülakattan düşük puan alarak “başarısız” olarak sayıldı.

Mülakatın kamera ile kayıt altına alınmadığını ve objektif kriterlere dayanmayan sorular sorulduğunu belirterek mahkemeye başvuru yapan zabıt katibini İdare Mahkemesi haklı buldu ve mülakatın tekrarlanmasına karar verdi.

İNFAZ KORUMA MEMURU DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Benzer bir şekilde Gaziantep'de görevli infaz koruma memuru da GYS sınavına ait mülakat sonucunu mahkemeye taşıdı ve İdare Mahkemesi tarafından mülakatın tekrarına karar verildi. Bilindiği üzere yazılı sınavdan 90 ve üzeri puan alıp mülakatta düşük puan verilerek elenen adaylar tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum