Zabıt katibi ve avukat rüşvet nedeniyle tutuklandı

Zabıt katibi ve avukat rüşvet nedeniyle tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.

Zabıt katibi ve avukat rüşvet nedeniyle tutuklandı
Editör: adalet.tv
25 Eylül 2024 - 13:43 - Güncelleme: 25 Eylül 2024 - 14:01
Gaziantep Adalet Sarayında yaşanılan olay herkesi şaşırttı. Dosyada adı geçen avukatın Gazitantep'in en ünlü avukatlarıdan olduğu, tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildiği aktarıldı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından adliyede görevli zabıt katibi M. K.'nında tutuklandığı öğrenildi. Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre; avukatın katibe rüşvet verdiği ve geriye dönük sahte dilkeçe ile temyiz işlemi yapıldığı öğrenildi.

Haberlere konu olan olayın Ağır Ceza Mahkemesinde yaşandı.

Olaya konu dosyanın FETÖ dosyası olduğu, olaya karışan zabıt katibinin mahkemede görevli üye hakimin ve yazı işleri müdürünün bilgisi dışında onların adına havale açıp mühür basarak dilekçeleri resmi olarak işleme alıp temyiz ve istinaf mahkemelerine gönderdiği belirtildi.

20 BİN TL RÜŞVET

Avukat olaya ilişkin suçlamaları kabul etmezken zabıt katibinin ise olay hakkında itiraflarda bulunduğu şüpheliler hakkında adli soruşturma açıldığı aktarıldı. İddialara göre zabıt katibi işlem karşılığında 20 bin TL rüşvet almış. Avukatın tutuklanması Gaziantep yerel basınında da geniş yer buldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum