Zabıt katibi dünyanın en saygın NFT projelerinden birini tasarladı

Dünyada yeni yayılmaya başlayan ve hayatın her alanına girmesi beklenen NFT projeleri birer birer piyasaya çıkıyor. Uluslararası otoritelerden geçer not alan bir NFT projesini adliyede görevli zabıt katibinin tasarladığı öğrenildi.

Zabıt katibi dünyanın en saygın NFT projelerinden birini tasarladı
Editör: adalet.tv
17 Şubat 2022 - 22:08 - Güncelleme: 30 Haziran 2022 - 20:13
Ülkemizde bir adliyede zabıt katibi olarak görev yapan ve kimlik bilgilerinin gizli tutulmasını isteyen bir zabıt katibi dünyanın en saygın NFT projelerinden bir tanesinin çizimlerini tek başına gerçekleştirerek gurur kaynağımız oldu. Zabıt katibinin çizdiği NFT koleksiyonu bugün tüm dünyada satışa çıkıyor.

Sosyal medyada son dönemde sık sık karşımıza çıkan ve “geleceğin yatırımı” olarak gösterilen NFT’ler henüz çok yeni ve bilinmeyenleri beraberinde barındırıyor. COİN furyasını kaçıran yatırımcılar ise NFT’lere yatırım yaparak zengin olma hayalleri kuruyor. Dünyanın en saygın NFT platformları olarak bilinen SOLANART, MAGİC EDEN ve RARİTY SNİPER tarafından listelenerek kabul gören ilk Türk çizimi projenin bütün çizimlerini adliyede görev yapan zabıt katibinin tasarladığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde adalet.tv için özel röportaj vermeyi düşünen zabıt katibi şimdilik kimlik bilgilerinin gizli tutulmasını bizlerden özel olarak istedi.

10 Bin 101 parçadan oluşan, tamamen özgün ve yenilikçi çizimler içeren NFT koleksiyonu için özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinden yoğun talep olduğu, ön satışa çıkarılan bütün NFT’lerin kısa süre içerisinde satıldığı ve ana satışın ise bugün başladığı öğrenildi.

NFT ne demek?
Bilmeyenler için özetle; NFT’nin açılımı Non Fungible Token anlamına gelir. Türkçe meaili ise “Değiştirilemeyen Token” veya “Değişmesi mümkün olmayan para” olarak olarak adlandırılır. NFT, aslında bir kripto para birimi olarak kabul edilir. ancak bu tanımda söz konusu para, bildiğimiz tanımların dışında değerli olan herhangi bir varlık da olabilir. Kısacası NFT, bir değere sahip olan ve tahsil edilebilen dijital bir varlıktır. NFT sayılabilecek varlıklar; herhangi bir sanat eseri, video, tweet, bir internet sayfası, görseller, sosyal medyada oluşturduğunuz hikâyeler ve daha pek çoğu olabilir. Tüm bu dijital varlıklar, gerekli şartları sağladıklarında birer NFT olma özelliği taşıyabilir. Bunun örneklerini artırabiliriz. 

NFT ne işe yarayacak?
Piyasaya çıkan NFT’ler, diğer coinlerde olduğu gibi blok zinciri (blockchain) üzerinde yer alıyor. Diğer bir anlatım ile NFT’ler tümüyle dijital nitelikli varlıklardır. Peki, bu durumda NFT ne işimize yarayacak? NFT’leri şu şekilde hayal edebilirsiniz: Nasıl coinler veya Bitcoin’in bir para karşılığı var ise NFT’lerin de dijital ortamda oluşturulan birtakım karşılıkları bulunuyor. Bunlar bir sanat formu, fotoğraf, edebi bir yazı ve daha pek çok nitelikte eser de olabilir. Mevcut bir NFT’nin değeri, eşsiz olmasından gelir. Yani bir NFT aldığınız zaman başka hiç kimsede olmayan dijital bir varlığa sahip olmuş olursunuz. NFT sahibi olmayı, kendinize dijital ortamda orijinal bir kod edinmek gibi zihninizde canlandırabilirsiniz. NFT’lerin önümüzdeki yıllar içerisinde hayatımızın her alanında yer alması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Mustafa
    2 yıl önce
    Ulen bu fırsatı da kacırırsam cok pisman olurum walla
  • İKM 39
    2 yıl önce
    BEN 1500 TL'LİK YATIRIM YAPACAĞIM. NE OLUR NE OLMAZ. SONRA İLERİDE PİŞMANLIK DUYMAYAYIM
  • hasan güneş
    2 yıl önce
    bende alcam. yıllar önce 1 tl lik bitcoin alanlar şimdi zengin oldu. denemeye değer...
  • Simgenur Türker
    2 yıl önce
    İnstagramda sürekli karşıma NFT paylaşımları çıkıyor. Haberlerde de ara ara bu işlerden milyon dolarlar geçtiğini duyuyorum. Dünya artık coin, nft metaverse oldu. biz hala 3600 ek gösterge konusunu konuşalım
  • kamil güner
    2 yıl önce
    Coin olayı ilk çıktığında herkes zengin oldu, şimdi çok sıradanlaştı. bu nft olayı da çok yeni şuan alanlarda sanırım çok zengin olurlar