Yeşil pasaport alanların sayısı artacak mı? Resmi açıklama geldi

Yeşil pasaport alanların sayısı artacak mı? Resmi açıklama Ticaret Bakanından geldi.

Yeşil pasaport alanların sayısı artacak mı? Resmi açıklama geldi
Editör: adalet.tv
27 Ağustos 2024 - 11:46
Geçen hafta sosyal medya üzerinde yayılan bir bilgiye göre bazı meslek guruplarınında yeşil pasaport alabilme hakkı için TBMM'de çalışma yapıldığı iddia edilmişti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine yönelik iddialara son noktayı koydu. Bolat, "Uygulamayı genişletmiyoruz, yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız." ifadesini kullandı.

Bakan Bolat'ın açıklamasından öne çıkanlar: "Son dönemde artan vize sıkıntıları iş dünyasını zor durumda bırakıyor, bu konuda iş insanlarına öncelik verilmesini istiyoruz"

"Sosyal medya dezenformasyonu ile yeşil pasaport uygulamasına dahil edildiği iddia edilen meslek grupları oldu. Fakat bu tamamen yanlış bir bilgi, uygulamayı genişletmiyoruz, yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız"

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP, MHP, DP, DEVA, YRP ve İYİ Parti tarafından hazırlanan yasa teklifleriyle, eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belde belediye başkanları, serbest muhasebeciler, tüm hakim ve savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, infaz koruma memurları, özel sektördeki doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ile sendika yöneticilerine yeşil pasaport verilmesi öngörülüyor. Tekliflerin kabul edilmesi halinde, eş ve çocuklarla birlikte en az 800 bin kişi daha yeşil pasaport sahibi olacakğı iddia edilmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İsa bulut
    3 hafta önce
    infaz ve koruma memurları alıyor zaten sadece kadro verilmiyor diğer devlet memurları na verdiğiniz gibi 3 dereceye düşen İnfaz ve Koruma Memurlarının da bu haktan istifade etmesi tek yapacağınız bu zor mu ?