Yeni kurulan Ağır Ceza merkezleri için nakil çalışması

Yeni Kurulan Ağır Ceza Merkezleri İçin Nakil Çalışması.

Yeni kurulan Ağır Ceza merkezleri için nakil çalışması
Editör: adalet.tv
27 Temmuz 2024 - 13:34
Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklama: Yeni ağır ceza merkezi olan Anamur, Birecik, Çerkezköy, Çeşme, Dörtyol, Ergani, Milas, Polatlı, Reyhanlı ve Torbalı Adliyelerinin personel ihtiyacının karşılanması için taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve mübaşir ünvanlarında görev yapan personelin, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 114 üncü maddesi ile Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca naklen atama çalışması yapılacaktır.
Bu itibarla, anılan nakil çalışmasına ilişkin taleplerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda açıklanmıştır.

I- BAŞVURU KOŞULLARI:
 1. Taşra teşkilatında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve mübaşir ünvanlarında görev yapan kadrolu personel bu nakil çalışmasına başvurabilecektir.
2.a. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli zabıt katibi veya sözleşmeli mübaşir ünvanında görev yapanlar

2.b. 01.04.2024 tarihinde sonuçları ilan edilen son görevde yükselme sınavı suretiyle atananlar,
2.c. 30.05.2024 tarihinde sonuçları ilan edilen 2024 yılı kadrolu personelin isteğe bağlı nakil çalışmasında naklen atananlar,
bu nakil çalışmasına başvuramayacaktır.

3. Yeni ağır ceza merkezi olan Anamur, Birecik, Çerkezköy, Çeşme, Dörtyol, Ergani, Milas, Polatlı, Reyhanlı ve Torbalı Adliyeleri (Ek-1) tercih edilebilecektir. Bu adliyeler dışında tercihte bulunulamayacaktır.
4. Hizmet gereği atanan personelden;
4.a.  Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinde belirtilen üç ve beş yıllık süreleri 31.08.2024 tarihi itibarıyla tamamlamış olanlar,
4.b. Atandığı yerdeki herhangi bir eylemi ile ilgili olarak son üç yıl içerisinde taksirli suçlar dışında paraya çevrilmiş veya ertelenmiş olsa bile hükümlülüğü ile adli ve idari soruşturması veya ceza kovuşturması bulunmayanlar,
4.c. Son üç yıl içerisinde uyarma dışında herhangi bir disiplin cezası almamış olanlar başvurabilecektir.

5. Nakil çalışması isteğe bağlı olup, talepte bulunmayanlar çalışma kapsamına alınmayacaktır.
6. Personelin eş durumu;
6.a. Bu ilan kapsamında bulunan ancak ilanda belirtilen şartları taşımaması nedeniyle başvuru yapamayacak eşi olan personel nakil talebinde bulunamayacaktır.
6.b. Her iki eşin de bu ilan kapsamında bulunması ve aynı yerde görev yapması halinde, her birinin nakil talebinde bulunmaları ve eşlerin her birinin bu ilanda belirtilen şartları ayrı ayrı sağlamaları gerekmektedir. Atanma talebinde bulunan eşlerin farklı ünvanlarda bulunması halinde, yerleştirilecekleri mahalde her iki ünvanda da ihtiyaç durumu gözetilecektir. Eğer eşlerden birinin tercih ettiği adliyede o ünvanda ihtiyaç yoksa her ikisinin de ataması yapılmayacaktır.
6.c. Aynı mahalde görev yapan eşlerden yalnızca birinin talepte bulunup diğerinin talepte bulunmaması halinde talepte bulunan eş atansa bile yapılan atama işlemi iptal edilecektir.

II- BAŞVURU ŞEKLİ VE ZAMANI:
1.a. Başvurular; 26.07.2024 Cuma günü başlayıp, 30.07.2024 Salı günü 23:59:59 itibarıyla sona erecektir.
1.b. Başvurular UYAP Personel Uygulamaları rolünden, “Kişisel İşlemler” sekmesinden “Sadece 657’ye Tabi Personele Ait Atanma Talep Formu” nun doldurulması suretiyle yapılacaktır.

1.c. Başvurular alındıktan sonra son başvuru tarihine kadar başvuruların iptali ve tercih değişikliği gerçekleştirilebilecek, ancak son başvuru tarihinden itibaren hiçbir aşamada başvuru iptali, tercih değişikliği veya atamadan FERAGAT TALEPLERİ KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR. Bu itibarla nakil talebinde bulunanların, tercihlerini şahsî ve ailevi durumlarını göz önünde bulundurarak yapmaları gerekmektedir.

2. Bu çalışma kapsamında en fazla 5 tercih yapılabilecektir. Tercihlerin 5'e tamamlanması mecburiyeti bulunmamaktadır. Tercih dışı herhangi bir yere atama yapılmayacaktır.
3. Başvuruların UYAP üzerinden nasıl yapılacağına ilişkin usul ve esasları ekran görüntüleri ile birlikte gösteren başvuru kılavuzu Ek-2’de düzenlenmiştir.

III- GENEL ESASLAR;
1. Nakil talepleri; hizmet süresi, tercih sırası, ilgilinin daha önce çalıştığı adliye birimleri de gözetilerek mesleki tecrübesi, halen görev yapılan ve atanmak istenilen mahaldeki personel durumu göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir.
2. Yazı işleri müdürleri hariç diğer personelin komisyon içi nakil talebi kabul edilmeyecektir.
3. Atama sonuçları internet adresinde ilan edilecek olup, nakil talebi uygun görülmeyen personel hakkında ayrıca tebligat gönderilmeyecektir.
Duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum