Uyuşturucu baronlarına jet tahliyeye HSK'dan soruşturma

Uyuşturucu baronlarına jet tahliyeye HSK'dan soruşturma geldi.

Uyuşturucu baronlarına jet tahliyeye HSK'dan soruşturma
Editör: adalet.tv
15 Temmuz 2024 - 12:26
Son dönemde yargı mensuplarının konu olduğu haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Son haber ise soruşturma konusu oldu. Belçika'nın Anvers kentindeki bir depoda 4 ton 200 kilo kokain ele geçirilmesiyle ortaya çıkan Güney Amerika-Avrupa arasında uyuşturucu trafiği sağlayan organize suç örgütünün Türkiye ayağında polis ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilen 15 sanığın ilk duruşmada tahliye edilmesi herkesi şaşırtmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tahliye kararına itirazı üzerine 7 sanık hakkında 5 gün sonra tutuklama kararı çıktı. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) tahliyelerle ilgili soruşturma hazırlığında olduğu öğrenildi.

MASAK RAPORUNA RAĞMEN TAHLİYE

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), dosyada bulunan deliller, kara para aklanmasına ilişkin hazırlanan kapsamlı MASAK raporuna rağmen 15 sanığın tahliye kararını veren mahkeme heyetiyle ilgili soruşturma hazırlığında olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre; Uyuşturucu satıcılarına yönelik geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda yakalanan 51 şüpheli hakkında 82 yıla kadar hapis talebiyle Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum