Türkiye ile Azerbaycan arasında ceza infaz alanında anlaşma imzalandı

Türkiye ve Azerbaycan Ceza İnfaz Alanında İş birliği Anlaşması İmzaladı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında ceza infaz alanında anlaşma imzalandı
Editör: adalet.tv
07 Ekim 2024 - 13:52
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başkanlığında Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve Bakanlık Bürokratları Azerbaycan’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında; Türkiye ile Azerbaycan arasında “Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakü'de Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmadov ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki adli ilişkilerde gelinen nokta ve gelecekte yapılacak iş birlikleri değerlendirildi.

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine çıkarıldığını vurgulayarak, iki ülke arasındaki güçlü bağların adli alanlarda da devam ettiğini belirtti. Tunç, “Azerbaycan'la Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. İlişkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İki ülkenin Türk Devletleri Teşkilatı kapsamında da iş birliğini sürdürdüğünü dile getiren Bakan Tunç, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının hukuki sorunlarının çözümünde iş birliğinin kesintisiz devam ettiğini dile getirdi.

Azerbaycan Adalet Bakanı Ahmadov da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin "bir millet, iki devlet" ilkesi çerçevesinde geliştiğini belirterek, Türkiye'nin 2. Karabağ Savaşı sırasındaki desteğinin, bugün Karabağ’ın imarı ve ihyası çalışmalarında da devam ettiğini söyledi. Ahmadov, Türkiye'nin adli ve adli tıp alanındaki tecrübesinden faydalandıklarını ve iki ülke arasındaki iş birliğinin sınırlarının olmadığını ifade etti.

Toplantının ardından Tunç ve Ahmadov, ceza infaz ve denetimli serbestlik sistemlerinin güçlendirilmesine yönelik mutabakat zaptını imzaladı.

Şehitlik Ziyaretleri

Ziyaret kapsamında Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ve Türk şehitliklerini ziyaret etti. Bakü'deki Fahri Hiyaban Mezarlığı ve Bakü Şehitler Hiyabanı’nda Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bırakan Tunç, Bakü Türk Şehitliği'nde de anıt defterini imzaladı.

Tunç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkisinin en üst düzeye çıkması konusunda Cumhurbaşkanlarımız Erdoğan ve Aliyev çok güçlü bir kardeşlik bağı kurmuştur. Bizler de bakanlar olarak bu dostluğu adli iş birliği alanında daha da güçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Azerbaycan’da bulunan ceza infaz kurumlarını da ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, ceza infaz kurumlarının fiziki yapısı ve işleyişini yerinde inceledi. Genel Müdür Yıldırım’a ziyaretlerde Azerbaycan Adalet Bakan Yardımcısı Mirsaleh Seyidov eşlik etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum