TİKA, Cezayir'deki depremzede öğrenciler için yapılan okulu restore etti

- Bumerdas kentine bağlı Zemmuri beldesinde restore edilerek yeni derslikler eklenen okulun açılış törenine Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir Başbakanlık Çocuk Bakım ve Gelişim Kurulu Başkanı Meryem Şurfi, Bumerdas Valisi Yahya Yahyatin ile TİKA’nın Cezayir Koordinatörü Gökçen Kalkan katıldı

TİKA, Cezayir'deki depremzede öğrenciler için yapılan okulu restore etti
Editör: AA
15 Mart 2023 - 19:49
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir’in Bumerdas kentinde 2003’te meydana gelen depremde etkilenen çocuklar için inşa edilen okulun restorasyonunu yaparak yeni derslikler ekledi.

Bumerdas kentine bağlı Zemmuri beldesinde restorasyonu tamamlanan okulun açılış programına Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir Başbakanlık Çocuk Bakım ve Gelişim Kurulu Başkanı Meryem Şurfi, Bumerdas Valisi Yahya Yahyatin ile TİKA’nın Cezayir Koordinatörü Gökçen Kalkan katıldı.

Büyükelçi Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bumerdas kentinde meydan gelen depremin büyük bir yıkıma neden olduğunu belirterek, “Türkiye’de yaşanan asrın felaketi sonrası Türkiye’nin böyle bir projede yer alması bizi hem duygulandırdı hem de gurur duyduk.” dedi.

Bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okulun TİKA tarafından kapasitesinin artırılması ve restore edilmesinden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Göktaş, projenin tamamlanmasının önemine dikkat çekti.

Göktaş, Türkiye-Cezayir dostluğunun güçlü tarihi ve kültürel bağlara dayandığına işaret ederek, bu projeyle bu dostluğa bir katkıda bulunulduğunu vurguladı.

Projenin ortak acıların yaşandığı bir dönemde gelmesinin de manidar olduğunu ifade eden Göktaş, TİKA’nın Türkiye-Cezayir dostluğuna yaptığı projelerle katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.

- Vali'den Türkiye'ye teşekkür

Bumerdas Valisi Yahyatin ise, projenin Bumerdas’ı vuran deprem sonrası yapıldığını hatırlatarak, okulda depremzede ailelerin ve yetim kalan çocukların psikolojik ve eğitim ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Yahyatin, okulun hala rolünü başarıyla sürdürdüğüne vurgu yaparak, beldedeki yetim, öksüz ve muhtaç aile çocuklarına hizmet verdiğini kaydetti.

Okulun çalışmalarının Başbakanlık Çocuk Bakım ve Gelişim Kurulu'nun himayesinde devam ettiğini ifade eden Yahyatin, TİKA’nın bu okula yaptığı hizmetin önemli bir mesaj içerdiğini söyledi.

Yahyatin, TİKA’nın bu hizmetle Türkiye-Cezayir ilişkilerinin güçlenmesine bir katkı daha sağladığına dikkati çekerek, Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

Akdeniz kıyısındaki Bumerdas kentinde Mayıs 2003'te meydana gelen depremde yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetmişti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum