Tel örgüleri kesip cezaevine girdi husumetlisini vurdu

Akıllara durgunluk veren olay Elazığ'da meydana geldi. Tel örgüleri kesip cezaevine girdi husumetlisini vurdu.

Tel örgüleri kesip cezaevine girdi husumetlisini vurdu
Editör: adalet.tv
09 Temmuz 2024 - 10:35 - Güncelleme: 09 Temmuz 2024 - 10:47
Açık ceza infaz kurumlarında Jandarma görev yapmaz ve beton duvarlar bulunmaz, açık cezaevleri ile ilgili haber yapılırken bu detay hep atlanır.

Afrika'da bulunan yüksek güvenlik ceza infaz kurumlarına yapılan silahlı saldırı ve adam kaçırma olaylarının bir benzeri tarihte ilk kez ülkemizde meydana geldi. Ancak aradaki fark ülkemizde yaşanılan olayın açık ceza infaz kurumu olması.

Açık cezaevleri ile kapalı cezaevleri arasında siyah ve beyaz renkleri kadar fark olduğunu bilmeniz gerekir.

Çeşitli suçlardan solayı sabıkası bulunan olan 5 şüpheli, tel örgüleri keserek, Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan husumetlileri Murat B.'yi ateşli silahla yaraladı.

Saldırganların koğuşa maskeli olarak girildiğini belirtildi. Ulusal basında geniş yer bulan olay herkesi şaşırttı.

Bilindiği üzere ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurları kurum içerisinde silah taşıma veya bulundurma hakkında sahip değil. Açık ceza infaz kurumlarında dışarıda jandarma ve beton duvarın olmaması içeride ise elinde herhangi bir savunma araç gereci bulunmayan infaz koruma memurlarının yer alması saldırının yaşanmasına neden oldu.

Olayı gündeme getiren gazeteci Saygı Öztürk'ün haberi: "Olay şu: Gece yarısı, cezaevi önüne, olay günü seferi olmayan şehir içi minibüs hattında çalışan bir minibüsle 15 suç kaydı bulunan 24 yaşındaki M. O., iki suç kaydı bulunan 19 yaşındaki M. A. Ç., öyle böyle değil tam 63 suç kaydı bulunan 29 yaşındaki M. Ü., 41 suç kaydı olan 23 yaşındaki E. C. Yabancı, 4 suç kaydı bulunan 49 yaşındaki F. Ç. geliyor.

Gelen kişilerden birisi tel örgüyü kesiyor, cezaevi bahçesine giriyor. Oradan B-5 koğuşa girmeyi başarıyor. Az sonra B-5 koğuşta silah sesleri yükseliyor. 30 ayrı suç kaydı bulunan açık cezaevindeki mahkumlardan 20 yaşındaki M. B. kanlar içinde kalıyor."

“B-5 koğuşundaki tabancayla yaralama olayı ile ilgili olarak hemen soruşturma başlatıldı. Cezaevinin güvenlik kameralarından yapılan incelemelerde siyah giyimli, yüzü maskeli bir kişinin cezaevinin telörgülerini aşarak B-5 bloğun yangın merdivenlerinden çıktığı görülüyor. Koğuşa giren maskeli kişi, mahkumlardan Murat Bulut'un iki sol baldır, bir sağ baldırına tabancayla ateş ediyor. M. B. kanlar içinde kalırken maskeli saldırgan olay yerinden kaçıyor…”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Gard
    1 ay önce
    Memurların bir suçu olmamasına rağmen ceza alacaklar. Umarım tecrübeli hakim savcı bu davaya bakar yoksa iş zor. Açığa alma sürgün ceza vs..
  • Kgm
    1 ay önce
    ADALET BAKANLIGINDA GÖREV YAPAN SILAHLI KORUMA VEVGUVENLIK MEMURLARINI ACILEN ACIK CEZA EVLERINE TAYINLERINI YAPIN
  • Davud
    1 ay önce
    Allah memurların yardımcısı olsun.
  • DERT
    1 ay önce
    BU KONU ÜZERİNE FİLM ÇEKİLMESİ LAZIM :D