Tayin giden müdürlerin cezaevlerinde köklü değişiklik yapma çabaları

Kararnameler ile tayin giden müdürlerin cezaevlerinde köklü değişiklik yapma çabaları.

Tayin giden müdürlerin cezaevlerinde köklü değişiklik yapma çabaları
Editör: adalet.tv
25 Temmuz 2024 - 11:38 - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 - 11:54
Ceza infaz kurumlarında görev yapan  Ceza infaz kurumu Müdürleri her yıl yaz kararnamesi sonucunda görev süreleri tamamlanması durumunda kendi isteği veya Re’sen Genel Müdürlük kararı gereğince başka ceza infaz kurumlarına görevlendirilmektedir.

Ancak bu kararnameler neticesinde ortalama her kurumun beş yılda bir uygulamaları değişmektedir. Personel imza sirküsü, kılık-kıyafet, mesai giriş-çıkış saatleri, ziyaret,sayım alımı, personelin izne çıkma şekli, kurul toplantı işleyişi, jandarma ile ilişkiler, sürekli gereksiz bilgi / belge talebi, diğer kurum ve kuruluşlar ile iletişim irtibat ile büro uygulamaları yazışma şekilleri resmi olarak sabit olmasına rağmen yeni atanan müdürler tarafından değiştirilmeye çalışılmaktadır.

Hal böyle iken özellikle müdürler bir önceki görev yaptığı kurumun işleyişini yeni atandığı kuruma adapte etmeye çalışmakta, kurumun fiziki yapısı tip farkı gözetmeksizin biran önce uygulama geçirmeye çalışmaları nedeniyle personeli yıpratan tavırlar ve memnuniyetsiz davranışlar sergileyerek personelin moral motivasyonunu olumsuz etkilemektedirler.

Ceza infaz kurumlarının çoğu 10 yıl önce açılan kurumlar olup, kendi tip ve şekline göre belli bir işleyişi mevcuttur. Bilindiği üzere ceza infaz kurumları F, T, L, M, S, Y.. tipi kapalı ve yüksek güvenlikli ceza infaz kurumları gibi farklı fiziki özellikte ve kapasite de kurumlar olduğu gibi kadın kapalı, çocuk eğitimevi, çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları ile erkek ve kadın açık ceza infaz kurumları olmak üzere birden fazla tipte infaz hizmetleri yürütülmektedir.

Örneğin; tayini çıkan bir müdürün; T tipi kapalı ceza infaz kurumundan F tipi veya Y tipi ceza infaz kurumuna nakil gittiği esnada adli hükümlülerin barındığı T tipinin işleyişini atandığı terör hükümlülerinin barındığı yüksek güvenlikli kuruma uydurmaya çalışması bu kurumların doğasına aykırıdır.

Şuan ceza infaz kurumlarının işleyişleri yeni kurum amirlerinin göreve başlamasıyla personel başta olmak üzere hükümlü/tutuklu ve yakınları ile en az bir yıl sıkıntılı bir geçiş süreci yaşanacaktır.

Profesyonellikten uzak bu tür uygulamalar artık personel ve kurumlar açısından son derece sıkıntı olmaya başlamıştır. Buna bir önlem alınması önem arz etmektedir. Ülkemizde (özellikle) kapalı ceza infaz kurumları sürekli denetlenmekte, 24 saat kameralar ile kayıt altına alınmakta, personel yıllar içerisinde tecrübe kazanmakta olumsuz durumlarda ise zaten adli ve idari süreçler diğer kurumlara göre hızlı bir şekilde (2-3 saat içerisinde) başlatılmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 12 Yorum
  • Netikm
    1 ay önce
    Haber değeri ^^
  • İnfaz koruma
    1 ay önce
    Bütün cezaevi müdürlerini özetliyor.
  • İnfaz ve Koruma Memurları
    1 ay önce
    Ayaş Açığın şu anki müdürünü özetlemiş bu yazı.. Her türlü mobing personele sürekli sesini yükseltme hatta ağzını bozacak şekilde her hafta en az 5-6 kişinin yerini değiştirmek ve daha bir sürü şey ama derdimizi anlatabileceğimiz hiç bir yer yok malesef.....
  • İnfaz Koruma
    1 ay önce
    İdare memurluğundan itibaren hayaller başlıyor, baştaki müdürün yaptığını beğenmeyen "ben şöyle yapardım...." diyer. Derken 2nci müdürlük ve hayaller biraz daha ilerliyor, belkide not dahi tutuyor "1nci müdür olunca yapacaklarım..." Burada 1nci müdür olup nereye atandığı önemli değil, notlarında yapacakları hayaller önemlidir. Personel mi, personel kim? Bina yapısı mi, o da neymiş, binayıda çeviririz. Neyse 5 yılda ne yaptık ettik, diğer 5 yıl yeni kurumda aynen devam ke.....
  • Önemi yok
    1 ay önce
    Ne yapsınlar, ete süre dokunmadan odasından mı çıkmasın mı ? Bunu mu söylüyorsunuz? Bazı kurumlar var ki memurlar kendi sistemini kurmuş, Başmemur beğenmiyor, ikinci müdür beğenmiyor. İstediği adamı istediği koğuşa aldırıyor. Hatta ve hatta kanıtlaması neredeyse imkansız alışverişler oluyor. Şimdi size sorarım eğer siz müdür olsanız böyle bir kurumda göreve başlasanız ne yapacaksınız?
  • ADALET
    1 ay önce
    öyle bir durum adli ve idari işleme konu gereğini yapar. gerekirse bir yazıyla personeli dağıtır. burdaki olay farklı.
  • Bir iKm
    1 ay önce
    Yapacak bisey yok böyle gelmiş böyle gider
  • İnfaz Koruma
    1 ay önce
    5 senede bir kişisel egolarını tatmin etmekten bildiğimiz işleri bile yapamıyoruz.
  • İ K M
    1 ay önce
    bazıları kurumun fiziki yapısını değiştiriyor nerdeyse bimlerin yarısından fazlasının yerini değiştirdi israf
  • Ali ali
    1 ay önce
    Siizn müdürler bahçe ekmiyormi
  • İKM
    1 ay önce
    HAYATINDA HİÇ UYAP KULLANMAMIŞ BİR MÜDÜRÜN ŞABLON BEGENMEMESİ
  • mervecan 71
    1 ay önce
    sanırım boş zamanları çok işsizlikten memurlara sarıyorlar ))