STK'ler depremzedelere yardımlarını sürdürüyor
- İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi, gıda, su, battaniye, tıbbi ürünler gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 11 tırı deprem bölgesinde yetkililere teslim etti - Dünya Çocuk ve Aile Koruma Platformu (ÇAKOP), uzman psikolog, pedagog, sosyolog ve aile danışmanlarıyla depremzedelere psikososyal destek veriyor
İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM), gıda, su, battaniye, tıbbi ürünler gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 11 tırı deprem bölgesinde yetkililere teslim etti.
Depremin yaşandığı illerde 8 farklı noktada mobil mutfak kuran İFAM, günlük 25 bin kişiye yemek ikramında bulunuyor.
Sahada 600'den fazla gönüllüsünün bulunduğu merkez, acil barınma ihtiyacı olan bazı depremzedeleri İFAM Konya Şubesine götürerek misafir etti. Deprem bölgesinde yemek dağıtımına devam eden İFAM, gönüllüleriyle lojistik alanında da destek veriyor.
Almanya merkezli TUİSA Vakfı, Almanya'dan topladığı bağışlarla özellikle Hatay ve çevresindeki depremzedelerin yardımına koştu.
TUİSA gönüllüleri özellikle kamyon ve tırların ulaşamadığı, depremden etkilenen köylere gidip anlık ihtiyaçları tespit etti. Başta tüp, iç çamaşırı, mum, fener, gıda malzemeleri, çocuk giysileri, ayakkabı ve battaniye gibi ürünlerden oluşan yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Vakıf, yardım paketlerinin yanı sıra tıbbi malzemelerin de deprem bölgesindeki kurum ve kuruluşlara sevkini sağladı.
- Bilim ve İnsan Vakfı 123 personeliyle yardım çalışmalarına katılıyor
Bilim ve İnsan Vakfı gönüllüleri, deprem bölgesine ulaştırılmak için tedarik edilen ihtiyaç malzemelerini tırlara yükleyerek depremzedelere dağıttı. Yakacak yardımında da bulunan dernek, 3 kamyon kömürü Adıyaman ve Hatay'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Kışlık kıyafet, çorap, atkı, bere, battaniye, hijyenik ürünlerin dağıtımının yanı sıra sahadaki 123 personeliyle yardımlarını sürdüren vakıf, 50 bin lira da nakdi yardımda bulundu.
2 tır gıda malzemesini deprem bölgesine ulaştıran vakıf gönüllüleri, Gaziantep'in çeşitli ilçelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Vakıf, 6 tır, 10 binek aracı, otobüs ve pikabı bölgeye yardım için seferber etti.
Zümra Yardım Derneği, deprem bölgesine 40 konteyner kurarak depremzede vatandaşlara yardım elini uzattı. Bölgede günlük bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapan dernek, 1500 acil gıda kolisi dağıttı.
Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, 21 kişilik ekibiyle Kahramanmaraş'ta arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılırken, Tamga Uluslararası Arama ve Kurtarma Derneği de 126 kişilik uzman ekibiyle yaptığı arama kurtarma çalışmalarıyla 156 depremzedenin enkazdan kurtarılmasına destek oldu.
Milli Beka Hareketi de yönetim kurulu ve üyelerinin desteğiyle ilk etapta depremden etkilenen bölgelere 90 tır gıda yardımı gönderdi. Ardından 60 çadır ve 3 mobil mutfağı da Kahramanmaraş ve ilçelerine ulaştıran vakıf, deprem bölgelerine desteğini sürdürüyor.
- Niğde Dernekler Federasyonu'ndan bölgeye 6 tır yardım malzemesi
İstanbul'da faaliyet gösteren Niğde Dernekler Federasyonu, depremin yaşandığı illere 6 tır gıda ve giyim malzemesi ulaştırdı. Sıcak yemek yapımı ve dağıtımı için Postallı Derneği ile Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde Niğde Aşevi ve barınma merkezi kuran federasyon, buradan yararlanan 3 bin kişiye yardım elini uzattı.
Med-Zehra Vakfı, depremin ardından ilk olarak Adıyaman'ın Besni ilçesine 1 tır yardım malzemesi ve 1 tır su gönderdi.
Bölgede gönüllülerinden oluşan 6 kişilik bir ekip görevlendiren ve 1 kamyon soba, erkek ve bayan içlik, iç çamaşırı ve temizlik ürünlerinin dağıtımı gerçekleştiren vakıf, depremzedelere nakdi yardımda da bulundu.
Dünya Çocuk ve Aile Koruma Platformu (ÇAKOP), uzman psikolog, pedagog, sosyolog ve aile danışmanlarıyla depremzedelere psikososyal destek veriyor. Bu kapsamda ilk önce Kahramanmaraş'ta depremzedelere ulaşan platformun uzmanları, sırayla depremden etkilenen illerde psikososyal destek çalışmalarını sürdürecek.
FACEBOOK YORUMLAR