Sözleşmeli memurlar için 3+1 gelecek iddiası

Kulislerde konuşulanlara göre Adalet Bakanlığında görevli sözleşmeli memurlar için 3+1 sisteminin değerlendirildiği öğrenildi.

Sözleşmeli memurlar için 3+1 gelecek iddiası
Editör: adalet.tv
23 Temmuz 2021 - 01:38
Adalet Bakanlığında görevli sözleşmeli memurlar kadro isteklerini bütün sosyal medya platformlarında dile getiriyor. Özellikle sözleşmeli infaz ve koruma memurları ile zabıt katipleri bu konuda ısrarlı takibini sürdürüyor. Öyli ki ne zaman Adalet Bakanı Abdulhamit Gül veya siyasiler bir TV programına konuk olsa, sosyal medya üzerinden o TV programını soru yağmuruna tutuyorlar. Hatta bazı günler twitter üzerinden özel etiket oluştururak ülke gündemine giriyorlar. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise çalışmaların devam ettiğini dönem dönem dile getiriyor.

3+1 FORMÜLÜ DİLE GETİRİLİYOR

Kulislerden öğrenilen bilgilere göre diğer bakanlıklarda başarıyla uygulanan 3+1 formülü üzerinde durulduğu, bu formülün Adalet Bakanlığı için uygulanabileceği dile getiriliyor. Bakanlıklar arasında özlük hakları konusunda önemli farklılıklar bulunduğu için 3+1 formülünü alıp hemen uyarlamak ne yazık ki başarılı olamıyor. Bunun için üzerinde çalışmak gerektiği biliniyor.

Hatırlanacağı üzere 3+1 düzenlemesi sadece sözleşmeli öğretmenleri ve Diyanet personelini kapsamaktaydı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı personeli de uzun çalışmalar sonucu sisteme dahil edilmişti. Formül bir bakanlık için uygulansa bile hangi pozisyonların faydalanacağı hususu bile ayrı bir başlık olarak ele alınıyor.

3+1 SAĞLIK BAKANLIĞI İÇİN NASIL UYGULANDI

663 sayılı KHK'nın 45/A maddesinde şu hüküm yer almıştı:
"(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli 4 yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir.

(4) Sözleşmeli sağlık personelinden 4yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz."

Kabul edilen yeni önerge ile o dönem (2019 yılı Haziran ayı) göre, sözleşmeli sağlık personeli de 4 değil 3 yıldan sonra kadroya geçebilecek. Personel kadroya geçtikten sonra 2 yıl sonra değil, 1 yıl sonra nakil isteyebilme hakkında sahip olmuştu.

3+1 Formülünün Adalet Bakanlığı için uygulanıp uygulanmayacağını önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.
adalet.tv / özel haber

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 12 Yorum