Sinan Ateş davasında cezalar açıklandı

Sinan Ateş davasında cezalar açıklandı, kimler hangi cezaları aldı?

Sinan Ateş davasında cezalar açıklandı
Editör: adalet.tv
02 Ekim 2024 - 17:09 - Güncelleme: 02 Ekim 2024 - 17:14
Ağır Ceza Mahkeme heyeti yargılama sonucunda Sinan Ateş suikastinde cezaları açıkladı. İşte cezalar:

ERAY ÖZYAĞCI: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

VEDAT BALKAYA: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

SUAT KURT: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

DOĞUKAN ÇEP: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

TOLGAHAN DEMİRBAŞ: ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

SÜRELİ HAPİS CEZALARI: Mustafa Uzunlar’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi.  Aşkın Mert Gelenbey’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi. Murat Can Çolak’a tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi. Emre Yüksel’e tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

Sanıkların cezalara itiraz etmesi bekleniyor.

TAHLİYE EDİLENLER: Avukat Serdar Öktem'in dosyası ayrılırken tahliyesine karar verildi. Mehmet Ensar Baykal'ın dosyası ayrılırken tutukluluk halinin ise devamına karar verildi.

BERAAT ALANLAR: 15-20 yıl hapis istenen Çağlar Zorlu, Ufuk Köktürk ve Aytaç Ataç'ın ise beraat edilmelerine karar verildİ.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum