Savcıyı tehdit etmişlerdi: 3 polis gözaltına alındı

Savcıyı tehdit etmişlerdi: 3 polis memuru soruşturma nedeniyle gözaltına alındı.

Savcıyı tehdit etmişlerdi: 3 polis gözaltına alındı
Editör: adalet.tv
16 Ekim 2024 - 15:53
Sağlık vurgununu araştıran Cumhuriyet savcısını tehdit edilmişlerdi: Konum paylaşan 3 Emniyet görevlisi gözaltına alındı.

İstanbul ve Tekirdağ'da özel hastanelerde yenidoğan 12 bebeğin, gerek duyulmadığı halde haksız kazanç sağlamak için yoğun bakım ünitesine yatırıldığı ve bu ihmal nedeniyle öldüğü iddiaları büyük tepki çekmiş, olaylarda devletin 1 milyar TL zarara uğratıldığı ulusal basında yer almıştı.

Olayı soruşturan savcı ise makamında tehditlerin hedefi olmuştu. Cumhuriyet savcısı, kendisini eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak tanıtan M. K. Z. isimli şüpheli tarafından alenen tehdit edildi. Şüpheli şahıs, savcıya "İdealist olabilirsin, bunların sokakta mermiye kafa atan adamları var" cümlesini kurmuştu.

SAVCININ KONUMUNU POLİSLER Mİ SIZDIRDI?

Soruşturmayı yürüten savcının tehdit görüntülerini yaymadan önce tehdit telefonları aldığını, konuyu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısına da anlattığını ifade etti.

Savcının gittiği yerde aranarak nerede olduğunun nokta atışı olarak söylediğini, konum bilgisinin ancak Emniyet içerisinden tespit edilebileceği biliniyor. Basında çıkan haberlere göre devam eden operasyonlar kapsamında 3 polis gözaltına alındı.

Gözaltına alınan polis memurlarının hangi büroda görev yaptıkları husunda ise bilgi açıklanmadı. Bilindiği üzere şüpheli şahıslar, savcıya suikast için tetikçi kiralayarak 100 bin dolara anlaşma yapmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Emrullah Erdinç, "3 polis gözaltına alındı konuyla ilgili. Bunlar sıradan polisler değil. Normalde savcının emrinde çalışması gereken kişiler ve daha önce savcıyla çalışmışlar" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum