Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Gaynutdin, deprem için açılan taziye defterini imzaladı:

- "Rusya'daki Müslümanlar ve ülkemiz adına tüm Türk halkı, Türk yönetimi ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı diliyorum" - "Türk halkının yaşadığı acıyı paylaşıyoruz"

Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Gaynutdin, deprem için açılan taziye defterini imzaladı:
Editör: AA
09 Şubat 2023 - 18:28
Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türk halkının yaşadığı acıyı paylaştıklarını belirterek, "Türk halkı, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanındayız." dedi.

Gaynutdin, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğine ziyaret gerçekleştirdi.

Büyükelçilikte depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına açılan taziye defterini imzalayan Gaynutdin, Büyükelçi Mehmet Samsar'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Gaynutdin, defteri imzalamasının ardından depremlerde yaşamını yitirenler, yaralananlar ve mağdurlar için dua etti.

- "Rus Müslümanları, Türk halkının yanında"

Ravil Gaynutdin, AA muhabirinin Türkiye'deki depremlerle ilgili sorularını yanıtlayarak, Türkiye ve Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Depremzedeler için dua ettiklerini söyleyen Gaynutdin, "Rusya'da yaşayan Müslümanlar ve ülkemiz adına tüm Türk halkı, Türk yönetimi ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı diliyorum. Türk halkı, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanındayız. Türk halkının yaşadığı acıyı paylaşıyoruz." dedi.

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi olarak Türkiye için yardım toplamaya başladıklarını dile getiren Gaynutdin, şöyle devam etti:

"Hepimiz, Türk halkına bu zor dönemde ne şekilde yardımcı olacağımızı düşünüyoruz. İki gün içinde 50 milyon Ruble (yaklaşık 700 bin dolar) toplayabildik. Mümin kardeşlerimiz, ilaçlardan termosa kadar gerekli olan yardım malzemelerini topluyor. Tüm bunları, Türk halkına, elimizden geldiği kadarıyla acısını dindirmek için gönderiyoruz."

Yarın cuma namazı sonrasında da ülkedeki tüm camilerde yardım malzemeleri toplamaya devam edileceğini aktaran Gaynutdin, "Türk halkına yararlı olmak istiyoruz. Türk halkıyla birlikte olduğumuzu, birlikte yas tuttuğumuzu ve gözyaşı döktüğümüzü bir kez daha belirtmek istiyoruz. Canımız acıyor. Depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Taziye defterine birçok yabancı temsilci imza attı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde, depremlerde hayatını kaybedenlerin için açılan taziye defteri ikinci gününde imzalanmaya devam etti.

Gün içinde büyükelçiliğe gelen Rusya'da bulunan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, başsağlığı ve acil şifa dileklerini içeren mesajları kaleme aldı.

Afganistan, İran, Moldova, Irak, Libya ve Mısır'ın yanı sıra Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, İsveç, Brezilya büyükelçileri gibi çok sayıda temsilci taziye defterine imza attı.

Avrupa Birliğinin (AB) Moskova'daki temsilcisinin de imzaladığı defter, cuma akşamına kadar açık tutulacak.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum