Polis memurunu şehit eden örgütün üyeleri tahliye edildi

Polis memurunu şehit eden örgütün üyeleri son duruşmada mahkeme kararı ile tahliye edildi.

Polis memurunu şehit eden örgütün üyeleri tahliye edildi
Editör: adalet.tv
24 Eylül 2024 - 14:11 - Güncelleme: 24 Eylül 2024 - 14:22
İstanbul'un Kağıthane ilçesinde polis memuru Hakan Telli'yi şehit eden, bir polis memurunu da yaralayan suç örgütüne yönelik 51 sanığın Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, tutuklu 17 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Duruşmas sonrasında ara kararını açıklayan Ağır Ceza Mahkeme heyeti, tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Burak A., Emre O., İbrahim T.,  Abdulmatalip S., Aykut Y., Aziz K., Emre Y., Nafiz K., Ömer Ç., Özgür Ö., Şerif K., İbrahim Mücahit B., Semih B., Engin K., Harun B., Muhittin Mert D. ve Burak P.'nın tutuklu kaldıkları süre ile mevcut delil durumunu dikkate alarak kapalı ceza infaz kurumundan tahliyelerine karar verdi.

Ayrıca; sanıklar hakkında, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 1 kez imza atma şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İDDİANAMEDEN

Soruşturma savcısı tarafından tanzim edilen iddianamede, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne bir vatandaş tarafından 19 Ağustos 2023'te uyuşturucu madde ticareti yapıldığına yönelik ihbar gelmesi üzerine Hamidiye Mahallesi Şehit Hakan Öner Sokak'ın, polis memurları Hakan Telli, A.Y.Ç. ve B.Ö. tarafından izlenmeye alındığı detaylarıyla belirtildi.

İddianamede ayrıca, sanıklar Görkem D. ve Kadir T.in söz konusu adrese, 25 Ağustos 2023'te motosikletle geldikleri, binaya eli boş girip, elinde beyaz poşetle çıkan Kadir T.'ye polis memurlarının müdahale ettiği belirtildi. Polis memuru A.Y.Ç'nin, O. Anucur'un elindeki silahı almak için hamle yaptığı aktarılan iddianamede, sanık O.Anucur ile polis A.Y.Ç'nin yaşanan boğuşma sırasında dairenin içine düştükleri, "Ateş etmeyin, polis" uyarısına rağmen içeriden polislere ateş edildiği vurgulandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum