Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan açıklama yaptı

Mesai saatleri kısalacak mı? Çalışma Bakanı Vefat Işıkhan açıklama yaptı.

Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan açıklama yaptı
Editör: adalet.tv
01 Ekim 2024 - 13:35 - Güncelleme: 01 Ekim 2024 - 13:45
Avrupa'da başarıyla uygulanmaya başlanan ve ülkemizdede tartışma konusu olan "mesai saatlerinin kısalması" konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Beştepe'deki Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Işıkhan, mesai saatlerinin kısaltılmasıyla ilgili "Böyle bir çalışmamız yok" cevabını verdi.

Çalışma Bakanı geçen yıl aynı konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz"

AVRUPA'DA DURUM NASIL

Hollanda 32,4 saat ile haftalık çalışma saatinin en düşük olduğu ülke. Bu rakamlar 20 ile 64 yaş arası istihdamdakileri yansıtıyor. İstihdam, hem tam zamanlı hem de kısmi zamanlı çalışanları kapsıyor.

Bilindiği üzere; Fransa'da yasal haftalık çalışma süresi 35 saat, Belçika, Avustralya'da 38 saat, İsveç 40 saat, İngiltere'de fazla mesai dahil 48 saati geçemiyor. Portekiz ve Danimarka'da bazı şehirlerde, İspanya'da 250'den az çalışan şirketler 4 günlük mesai uygulamasına geçmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum