Mahkumların tahliyesini ilgilendiren '31 Temmuz' ibaresi hakkında Milletvekilinden açıklama

Mahkumların tahliyesini ilgilendiren '31 Temmuz' ibaresi hakkında CHP Milletvekilinden açıklama geldi.

Mahkumların tahliyesini ilgilendiren '31 Temmuz' ibaresi hakkında Milletvekilinden açıklama
Editör: adalet.tv
30 Temmuz 2024 - 14:42 - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 - 15:21
CHP Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu'nun resmi twitter hesabından yaptığı açıklama:

"Halk arasında “31 Temmuz Covid yasası” olarak bilinen 5275 sayılı Yasa’ya 7456 sayılı Yasa’nın 15’inci maddesiyle eklenen geçici 10 maddeyle 31 Temmuz 2023 tarihinden önce kesin olarak hükümlü statüsüne kavuşan kişilerin cezalarının infazında iyileştirme yapılmaktadır. "
 
"Aynı tarihte, aynı suçu işlemiş ve aynı cezayı almış olan 2 ayrı kişinin dosyalarının incelenmeleri süreçleri birbirinden farklı olması durumunda birinin dosyası erken incelendiği için infazda ciddi bir indirimden yararlandırılmıştır. Diğerinin ise dosyası geç incelendiği için cezaevinde kalmaya devam etmiştir. Bu haksız durum Anayasa’nın 10’uncu maddesinde ifade edilen eşitlik ilkesine açıkça aykırı bir durumdur. Aynı tarihte işlenmiş, aynı suçun aynı infaz rejimine tabi olması gerekmektedir. Bu haksızlık ve hukuksuzluk giderilmelidir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • boznet
    1 ay önce
    4/4 nedir biliyormusunuz? :) düşünün hiç suç işlememiş bir kişi merdivenin en altında. 4/4 dediğiniz kişi merdivenin 5. 6. Basamağında. Suç makineleri yani.
  • Edat özgül
    1 ay önce
    Verilen sözler tutulsun.Geciken adalet adalet değildir.Bizim çocukların terörden daha ağırceza infaz ettiğine nasıl rıza gösrebiliyorsunuz. Vicdanlara Sesleniyoruz. Mükerrir 4 /4 ucube infaz uygulaması kaldırılsın