Kadın mahkeme başkanı açığa alındı

Kadın mahkeme başkanı açığa alındı. Tahliye ettiği sanıklar firar etmişti.

Kadın mahkeme başkanı açığa alındı
Editör: adalet.tv
07 Ağustos 2024 - 10:45 - Güncelleme: 07 Ağustos 2024 - 12:26
İSTANBUL, ADLİ -  Büyükçekmece Belediyesi’nin 144 villaya yasadışı şekilde imar izni vermesi sebebiyle başlatılan adli soruşturma kapsamında kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu olarak yargılanan 8 sanığı tahliye ederek firar etmelerine neden olmakla suçlanan Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı HSK kararıyla açığa alındı.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; soruşturma savcılığı tarafından tnazim edilen iddianamenin hazırlanmasının ardından dosyaya bakan Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu olarak yargılnana 8 sanığı tahliye etmişti.

İtiraz üzerine haklarında yeniden tutuklama kararı çıkarılan ve aralarında ünlü işadamı A. G.'nin de bulunduğu sanıklar firar ederek izlerini kaybettirmişti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu soruşturma başlatmıştı, soruşturma kapsamında daha önce görev yeri değiştirilen mahkeme başkanı açığa alındı.

Adliye kulislerinde konuşulanlara göre olayın kadın hakim ile bir ilgisinin bulunmadığı, siyasi olduğu, herhangi bir illegal, kanuna aykırı tahliye işlemi yapılmadığı belirtiliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • M 1 A 4 C 7 SADASD
    1 ay önce
    SİASYİ BİR OLAY. KADIN HAKİMİN OLAYLA BİR İLGİSİ YOK. DOSYADA DELİL YOKMUŞ ZATEN