Kadın cezaevlerinde personel sayısının az olması sorunlara neden oluyor

Kadın cezaevlerinde personel sorunu devam ediyor. Bazı cezaevlerinde memurlar mesai sonrası da işe geliyor. Sorunu detaylarıyla araştırdık.

Kadın cezaevlerinde personel sayısının az olması sorunlara neden oluyor
Editör: adalet.tv
24 Haziran 2024 - 13:13
Reklam
Ülkemizde bulunan kadın ceza infaz kurumlarında personel ekiskliği uzun süredir memurları mağdur ediyor. Kadın infaz koruma memurlarının sayısının az olması, hizmet içi eğitim, tayin ve doğum izinivb. durumlar kurumda kalan diğer memurların fazla mesai yapmasına ve sıklıkla birim değişikliği yapmasına neden oluyor.

EK GÖREV YAPIYORLAR

Bazı kadın infaz koruma memurları görevlendirme yapılmadığı halde birimde çalışıyor olmasına rağmen gece geç saatlerde olağanüstü durumlarda maltalarda görev yapıyor. Gece ek göreve gelen kadın infaz koruma memuru sabah ise tekrardan birimdeki görevine dönüyor. Ek ücret veya ek izin durumu ise söz konusu değil.

Son dönemde ceza infaz kurumlarında alınan kadın memur sayısındaki artış dikkatleri çekmişti ancak sayı henüz istenilen seviyede gözükmüyor.

KADIN MEMUR ALIMI YAPILMALI

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuya memur alımları durduruldu, kolluk görevi yapan infaz koruma memurlarının güvenlik nedeniyle bu durumdan muaf tutularak kurumlara memur alımı yapılması gerekiyor.

Ceza infaz kurumlarında görev yapan kadın mahkumların erkek mahkumlara oranla sayılarının çok az olması daha az sorun çıkardıkları anlamına gelmiyor. Kadın mahkumların çıkardıkları sorunlar kadın memurları fazlasıyla yıpratıyor. Memurların psikolojilerinin bozulmaması, görevlerini daha severek veiyi yapmaları, ailelerine daha fazla zaman ayırabilmeleri için kadın kapalı ceza infaz kurumlarına ihtiyaçlar doğrultusunda kadın memur alımı yapılması kadın kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan memurların en büyük talebi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Çocuk Cezaevi
    4 gün önce
    Çocuk cezaevleri de aynı şekilde personel az
  • Emre
    4 gün önce
    Mesleğe kıyasla verilen maaş çok düşük. Tercih edecek ya da düşünen arkadaşlara asla tavsiye etmem.
  • ceyli
    4 gün önce
    evet. bi kadın ikm dopum yapınca ardından ücretsiz izin alırsa 2 yıl işe gelmiyor. evlenen başka şehire eşinin yanına gidiyor. kalanlara Allah sabır versin