İtalya'da cezaevleri kapasite aşımından dolayı AF yasası gündemde

İtalya'da cezaevleri kapasite aşımından dolayı AF yasası gündemde, kararname üzerindeki çalışmalar basına yansıdı.

İtalya'da cezaevleri kapasite aşımından dolayı AF yasası gündemde
Editör: adalet.tv
09 Ağustos 2024 - 10:44
Mülteci ve göçmen sorunları ile uğraşan Avrupa'da suç oranları artmaya devam ediyor. İngiltere hükümeti cezaevleri kapasite aşımından dolayı af kararı almıştı.

İtalya'da benzer bi çalışma başlattı. İtalya'da Adalet Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde 190 cezaevinin 56'sında aşırı kalabalık oranı yüzde 150'nin üzerinde mahkum barındırıyor.

İtalya Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; ülkedeki cezaevi sisteminde 8 aydır devam eden kurumsal sorunları ele almayı amaçlayan yeni kararname, kurumlardaki tutukluluk koşullarında genel bir iyileşme ayrıca cezaevi personeli sayısında artış ve hükümlüler için erken tahliye için yeni bir süreci ele alıyor.

İtalya'da muhalefet partisi vekilleri is; 2024 yılı içerisinde cezaevlerinde 65 intihar vakasının yaşandığını belirterek, yeni tedbirlerin değişim yaratmak için yetersiz olabileceğini belirtiyor.

İtalya hükümeti sorunun çözümü için yeni cezaevleri inşa etmenin maliyetini ve toplumsal etkilerini incelemek üzere bir komisyon oluşturacak. Bölge ülkelerinin sorunu çözme metotları üzerine çalışmalar başlatan hükümet yetkilileri en basit çözüm olan "erken tahliye" seçeneğine sıcak bakıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum