İstanbul Anadolu DSM Çevre Düzenleme ve Peyzaj Sertifika Töreni Düzenledi

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Çevre Düzenleme ve Peyzaj Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi.

İstanbul Anadolu DSM Çevre Düzenleme ve Peyzaj Sertifika Töreni Düzenledi
Editör: adalet.tv
20 Haziran 2024 - 13:02
Reklam
Tören, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Seviyya Sancı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Sancı, konuşmasında, denetimli serbestlik hizmetlerinin hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması sürecindeki önemine değinerek, “Böylesi güzel bir eğitim programı, hükümlülerimizin topluma yeniden kazandırma sürecinde büyük önem arz etmektedir. Suç işlemesini önlemek ve toplumun tüm kesimlerini suçtan korumak için sağlıklı bireyler yetiştirmek arzusundayız. Bu eğitim programına katılım gösterip başarıyla tamamlayan hükümlülerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel eğitim programını gerçekleştirmesini sağlayan Başsavcılığımıza, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. yetkililerine, eğitimi gerçekleştiren kıymetli eğitimcilerimize ve personelimize teşekkür ederiz” dedi.

Düzenlenen eğitim programı, hükümlülerin meslek edinmeleri ve üretken bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmeleri açısından son derece önemli. Bu eğitimle hükümlüler, çevre düzenleme ve peyzaj konusunda yetkinlik kazanacak ve hem kendilerine hem de topluma fayda sağlayacak işler yapma imkânı bulacak.

Program kapsamında; kültürel bakım ve sulama teknikleri, peyzaj uygulama teknikleri, çim alan tesisi ve bakımı, zirai mücadele, toprak bilgisi ve bitki besleme, iş sağlığı ve güvenliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği, iç ve dış mekân bitkileri, budama teknikleri, çevre bilinci, psikoloji ve günlük yaşamda kaygı konuları hakkında eğitimler verildi. Eğitim süresince katılımcılara peyzaj tasarımının temel prensipleri, estetik ve fonksiyonel tasarım öğeleri, farklı bitki türleri, ekim ve bakım teknikleri öğretildi. Ayrıca park, bahçe, yeşil alan düzenlemeleri ve peyzaj uygulamaları konusunda detaylı eğitimler verilerek, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir peyzaj çözümleri hakkında bilgiler aktarıldı. Teorik bilgilerin pratikte uygulanması amacıyla saha çalışmaları ve proje bazlı uygulamalar gerçekleştirildi. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ iş birliği ile gerçekleştirilen bu kapsamlı eğitim programı,  alanında uzman eğitimciler tarafından verildi.

Program, hoş geldiniz konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Seviyya Sancı'nın konuşmasının ardından, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Anadolu Yakası Yeşil Alan Uygulama Müdürü Selim Marangoz, hükümlülere sertifikalarını takdim etti. Program, teşekkür konuşmaları ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan hükümlüler, aldıkları sertifikalarla iş bulma ve meslek edinme imkânı elde ederek topluma kazandırılma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Sertifika törenine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kaya, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Yılmaz, Adalet Komisyonu Asil Üyesi Nihat Zincirli, İstanbul Anadolu Başsavcı Vekilleri Uğur Seçgin, Ömer Kurtuluş Aksoy, Başak Eryılmaz, Cemil Sancıkçı, Hasan Turgut, Yücel Ertaş ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’den Anadolu Yakası Yeşil Alan Uygulama Müdürü Selim Marangoz, Anadolu Yakası Yeşil Alan 1. Bölge Şefi Anıl Özvar, Anadolu Yakası Yeşil Alan 2. Bölge Şefi Mustafa Kibar, İnsan Kaynakları Uzmanı Büşra Yiğit, şefler ve eğitici personel katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum