İnfaz timinin yargılandığı davada karar çıktı

DEAŞ'ın infaz timinin yargılandığı davada karar açıklandı. Sanıklara hapis cezaları verildi.

İnfaz timinin yargılandığı davada karar çıktı
Editör: adalet.tv
06 Ocak 2023 - 17:00 - Güncelleme: 06 Ocak 2023 - 17:06

Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılaması devam eden yüzlerce terör davası var. Son yıllarda Suriye'de terör faaliyetlerinde bulunup ülkemize giriş yapan çok sayıda Suriye ve Irak uyruklu örgüt mensubu hakkında DEAŞ ve PKK üyeliklerinden dolayı dava açıldı.

Türkiye'de yaşayan Irak uyruklu Riyadh Ahmed Muhammed Al Hussein'i silahlı terör örgütü DEAŞ adına infaz ettikleri iddiasıyla yargılanan 13 sanık hakkında karar verildi.

SON SAVUNMALAR ALINDI

Sanık avukatlarının da savunmasını alan mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.
Buna göre cinayeti terör örgütü DEAŞ adına işledikleri belirlenen sanıklar Ahmed Yunus Meşku, Ali Shareef Nuri Lara, Eyser Abdulcabbar Mustafa Kalu ve Mohammad Şahap Ahmed Almercan "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı suçtan sanık Amar Ali Muhammed Sait Alsih ve eşi Rime Habib Huseyin Alsih 15'er yıl, olay tarihinde 18 yaşında küçük olan sanık İbrahim Mülko ise 24 yıla mahkum edildi.

HAPİS CEZALARI VERİLDİ

Ayrıca "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan Meşku 12 yıl 6 ay, Kalu ve Amar Ali Muhammed Sait Alsih 12'şer yıl, sanıklar Lara, Almercan ve Mülko 10 yıl 6'şar ay daha hapis cezasına çarptırıldı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum