İki ülke arasında cezaevi kiralanacak

İngiltere, Estonya’dan cezaevi kiralayacak.

İki ülke arasında cezaevi kiralanacak
Editör: adalet.tv
06 Eylül 2024 - 10:46
Ceza infaz kurumlarındaki aışırı doluluk ile mücadele edemeyen İngiltere hükümeti af ve erken tahliye kararı almıştı, hatta doluluk öyle bir boyuta ulşamıştı ki, polislere "gözaltı yapmayın" talimatı verilmişti.

Aldığı önlemler ile sorunu bir türlü çözemeyen İngiltere'de son adım kiralık cezaevi oldu.

İngiltere'deki mahkumlar, cezaevlerindeki aşırı doluluğu hafifletmek amacıyla cezalarını çekmek için Estonya’ya gönderilebilir. İngiltere'nin planı, Tallinn'in fazla cezaevi kapasitesini diğer ülkelere kiralama teklifinin ardından geldi.

İngiltere Adalet Bakanı Shabana Mahmood ile Estonyalı mevkidaşı Pakosta’nın bu hafta içerisinde "kiralık cezaevi" konusunu anlaşmaya bağlaması bekleniyor.

Suç işleyen hükümlülerin Estonya'da bulunan cezaevlerine gönderilmesi planının hayata geçebilmesi için önce Estonya hükümetinin bu konuyu kendi halkına sunduktan sonra parlamentoda tartışıp onaylaması gerekiyor.

Ağustos ayı içerisinde, İngiltere ve Galler'deki erkek cezaevlerinde neredeyse hiç boş yer kalmadı; cezaevlerinde sadece 83 boş koğuş kaldığı biliniyor, bu sayı olağanüstü durumlar için ayrı tutuluyor.

İngiltere cezaevi nüfusunun, Mart 2027'ye kadar 89 binden, 53 bin 100 ila 110 bin 300 aralığına yükselmesi öngörülüyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum