Hakim ve savcılara ek zam konusuna İletişim Başkanlığından açıklama geldi

Hakim ve savcılara 9'uncu yargı paketi ile ek zam konusuna İletişim Başkanlığından açıklama geldi.

Hakim ve savcılara ek zam konusuna İletişim Başkanlığından açıklama geldi
Editör: adalet.tv
04 Temmuz 2024 - 19:24
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında bugün paylaşılan, "Yargı paketinden hakim ve savcılara 25-30 bin lira arasında değişen tutarlarda ek zam çıktı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

DMM'den yapılan yazılı açıklama: "15 bin gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenir"

"Bununla birlikte, Yargıtay ve Danıştay üyelerine 40 bin, birinci sınıf hakim ve savcılar için ise 15 bin gösterge rakamının, memur aylıklarına uygulanan katsayıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek zam düzenlemesi 11 Ekim 2023'te Anayasa Mahkemesi tarafından 'eşitlik ilkesine aykırı' olduğu gerekçesi ile iptal edilmiştir. Yargı Paketi ile Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda bu bölümde Yargıtay ve Danıştay üyelerine yönelik ek tazminatla ilgili gösterge rakamı da 15 bin olarak belirlenmiştir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Edat özgül
    2 gün önce
    2016-2020-2023 - Bugüne kadar ..2016-2020-2023 - Bugüne kadar çıkan hiçbir infaz düzenlemesinde 4/4 ikinci kez tekerrürlere değinmediniz. Biz bu vatanın evlatları değil miyiz? Dileğimiz AF DEĞİL,denetim ve açık hakkıdır. 9.yargıpaketinitekrargözden geçirin!
  • Gıyesiddin
    2 gün önce
    Hakimin, savcının işlerini yapan katipleri hiçbir zaman kimse umursamadı, katipler de kendi işleri dışında her işi yapmak için yarıştı, benim görevim değil ben katibim diyen katiplerde kötü sayıldı soruşturma yedi!