Hakim ve savcılar o haber sitesinden şikayetçi oldu

Hakim ve Cumhuriyet savcıları o haber sitesinden şikayetçi oldu.

Hakim ve savcılar o haber sitesinden şikayetçi oldu
Editör: adalet.tv
26 Eylül 2024 - 13:49 - Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 14:29
Son dönemde yoğun eleştiri olan hakim ve savcı kararları bazı haber siteleri tarafından ağır eleştiri almıştı. Haber sitelerinin hukuk sistemine yabancı olması olayı tetikleyen en büyük faktör.

TBMM'de siyasetçilerin çıkardıkları infaz yasası değişiklikleri ile onbinlerce kişi 2016, 2020 ve 2023 yıllarında tahliye olmuştu. Bu tahliyeler olmasa ceza infaz kurumunlarındaki mevcut 350 bin kişinin üzerine en az bir o kadar daha eklenmesi gerekirdi, cezaevleri kapasitesi ise bu durumu kaldırabilecek durumda değil.

Savcılar soruşturma açıyor, hakimler ceza veriyor. Hükümlülerin erken tahliyesini ise TBMM'de milletvekillerinin çıkardıkları yasalar sağlıyor. Bazı haber siteleri ise bu durumu görmezden gelerek "vurun abalıya" tabiri ile hakim ve savcılar ile adalet sistemine ağır eleştiriler yöneltiyordu.

Cezaevinde olması gerekirken sokaklarda gezen sabıkalı kişileri tahliye eden sistem aslında yargı değil siyaset kurumu. İnfaz yasalarında değişiklik yapılırken mecliste gurubu bulunan bütün partiler eksiksiz olarak onay veriyor.


Konunun muhattabı olan en son haber sitesi ise özetle şu açıklamayı yaptı: "Yakalanan suçluları serbest bırakan, verdikleri kararla toplumda daha büyük huzursuzluklara yol açtıkları için eleştirdiğimiz hakim ve savcılar, manşetlerimizden rahatsız oldu."

Bilindiği üzere ülkemizde iş yoğunluğu en fazla olan kurum Adalet Bakanlığı. Adliyeler, cezaevleri ve denetimli serbestlik müdürlükleri amiri ve memuruyla yüzbinlerce dosyadan sorumlu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum