Hakim ve savcı sayısı 25 bine yükseldi

Hakim ve savcı sayısı 25 bine yükseldiğini Adalet Bakanı açıkladı.

Hakim ve savcı sayısı 25 bine yükseldi
Editör: adalet.tv
07 Eylül 2024 - 15:22
İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili olarak da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Tunç, reformdan, gelişmeden ve ilerlemeden yana olduklarını vurguladı.

Bakan Tunç, fiziki mekanların geliştirilmesinin yanı sıra mahkemelerin ve bu yerlerde görev yapan hakim ve savcıların artırılması için çaba sarf ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hakim ve savcı sayısı 9 binden 25 bine yükselmiş durumda. Adli yargıda 3 bin 581 mahkeme vardı. Bugün 7 bin 133 mahkemeye yükselttik. Son bir yılda da 2 bin 812 ilk derece mahkemesinin kurulmasını sağladık. Bunların da peyderpey faaliyete açılmasını sağlıyoruz. Dolayısıyla bizim son bir yılda kurduğumuz yeni mahkeme sayısıyla mevcut sayıyı yüzde 30 arttırmış oluyoruz. Şu anda Adalet Akademisi'nde 3 bine yakın aday hakim ve savcı yardımcısı var. Bunlar da mesleğe girdiklerinde inşallah yargı süreçlerinin aksamadan devam etmesi, insan unsurunun daha da hem nitelik hem nicelik açısından artırılmasını sağlamaya çalışacağız."

Bakan Tunç, teknolojinin imkanlarından faydalandıklarını, delillerin tespiti ve olayların açığa çıkartılması için Adli Tip Kurumunun 81 ilde ve büyük ilçelerde hizmet verdiğine dikkati çekti.

Arabuluculuk yöntemiyle de toplumsal barışa hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Tunç, arabuluculuk yöntemiyle uyuşmazlıkların çözüldüğünü ifade ederek, "Uyuşmazlıkların barışçıl bir yöntemle çözülmesindeki başarımız yüzde 67. Yani 6 milyon dosyanın dört milyon civarı barışçıl bir yöntemle çözülüyor. 6 milyon kişi arabulucuya gidiyor, 4 milyonu barışarak masadan kalkıyor." dedi.

Bakan Tunç, özellikle yeni atanan hakim ve savcıların konut ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yaptıklarını ve bugün itibarıyla pazarlığı tamamlanan 55 konutun hayırlı olmasını diledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum