-
BIST 100
16166,38%3,62
-
DOLAR
44,08% 0,07
-
EURO
51,25% 0,12
-
GRAM ALTIN
7392,92% 0,52
-
Ç. ALTIN
11864,39% 0,00
YÖK Başkanı Özvar, Cezayir Başbakanı Bin Abdurrahman ile görüştü
Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman ile yükseköğrenim ve bilimsel araştırma konularını görüştü.
Cezayir Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışma ziyareti kapsamında Cezayir’de bulunan YÖK Başkanı Özvar ile beraberindeki heyet, Başbakan Bin Abdurrahman tarafından kabul edildi.
Başkent Cezayir’deki Hükümet Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Cezayir arasında çeşitli alanlarda ilişkileri geliştirme olanakları ve özellikle yükseköğretim ile bilimsel araştırma konularındaki ortaklıkların güçlendirilmesi ele alındı.
İki ülke arasındaki öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin artması gerektiğine vurgu yapan YÖK Başkanı Özvar, iki ülke cumhurbaşkanlarının iradeleriyle bunu daha ileri seviyeye taşıyacaklarına inandıklarını söyledi.
Görüşmede Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Kemal Biddari de hazır bulundu.
YÖK ile Cezayir Yükseköğretim Bakanlığı arasında mutabakat
Öte yandan YÖK Başkanı Özvar ile Cezayirli Bakan Biddari, Yükseköğretim Bakanlığında gerçekleştirdikleri görüşmede, iki ülke arasındaki yükseköğretim konusunda ilişkileri yürütecek bir komitenin kurulmasına ilişkin mutabakat imzaladı.
Cezayir Yükseköğretim Bakanlığının daveti üzerine salı günü Cezayir'e gelen YÖK Başkanı Özvar ile beraberindeki heyetin çeşitli temasların ardından cuma günü ülkeden ayrılması planlanıyor.
-
1
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
2
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
3
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
4
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
6
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
7
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
8
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı
-
9
Terörsüz Türkiye Komisyonu 5’inci kez bir araya geliyor
-
10
Özlem Çerçioğlu’ndan CHP Lideri Özgür Özel Hakkında Suç Duyurusu

