-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Üniversite Rektörünün Oğlunun Hukuk Diploması Tartışması: Sınavsız Mezuniyet İddiası
Üniversite Rektörünün Oğlunun Hukuk Diploması Tartışması: Sınavsız Mezuniyet İddiası Ulusal Basında Geniş Yer Buldu.
Sahte diploma skandalının gölgesinde tartışmalar sürerken, bir gazeteci tarafından kaleme alınan yazıda, bir üniversite rektörünün oğlunun hiçbir sınava girmeden hukuk fakültesinden mezun olduğu iddia edildi. İddiaya göre, rektörün oğlu sınavsız ve özel öğrenci statüsünde çeşitli üniversitelerde eğitim gördü ve sonunda hukuk diploması aldı.
USULE AYKIRI İDDİASI
Gazetesi Timur Soykan tarafından kaleme alınan yazıda, üniversitenin yeni açılan hukuk fakültesi için yurtdışındaki bir üniversiteyle yapılan protokol çerçevesinde, Türkiye’de sınavda başarısız olmuş yaklaşık 400 öğrencinin “özel öğrenci” olarak kayıt yaptırdığı ve devlet üniversitesinde eğitim gördüğü belirtildi. Bu öğrencilerden birinin rektörün oğlu olduğu, yurt dışı ve Türkiye’deki fakülteler arasında yatay geçiş hakkı kullanarak eğitimini sürdürdüğü aktarıldı.
CEVAPLAR KİMSEYİ TATMİN ETMEDİ
İddialara ilişkin açıklama yapan rektör, oğlunun kronik rahatsızlığı nedeniyle sınava girmediğini ve yasal haklar çerçevesinde kayıt yaptırıldığını ifade etti. Ayrıca, bu süreçte yapılan işlemlerin usulsüz veya etik dışı olmadığını, açılan soruşturmada da bu durumun doğrulandığını belirtti.
Öte yandan, fakültenin dekanı olduğu dönemde usulsüzlüklere itiraz eden akademisyenin görevden alındığı ve bu konuda soruşturma başlatıldığı ancak dosyanın cezasız kapandığı kaydedildi.
Rektörün oğlunun mezuniyetinin ardından avukatlık başvurusu yapmadığı ve yurt dışında bir şirkette çalıştığı öğrenildi.
-
1
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
2
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
3
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
4
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
5
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
6
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
7
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
8
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
9
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı
-
10
Terörsüz Türkiye Komisyonu 5’inci kez bir araya geliyor

