-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Temmuz ayında memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak?
Memur ve Emekliler Temmuz’da Ne Kadar Zam Alacak?
Milyonlarca MEMURU ilgilendiren Temmuz ayı zamlı maaşlar konusu TÜİK’in enflasyon rakamları ile şekillenmeye devam ediyor. Temmuz ayı yaklaşırken, memurlar ve emekliler için maaş artış oranları da netleşmeye başladı. Merkez Bankası’nın piyasa katılımcılarıyla gerçekleştirdiği anket, zam oranlarına ışık tutuyor.
MB BEKLENTİLERİ ÖNEMLİ ETKEN
Merkez Bankası’nın son beklenti anketine göre, Haziran ayı enflasyonunun yüzde 1,61 seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu tahmin gerçekleşirse, yılın ilk altı ayındaki toplam enflasyon yüzde 16,95’e ulaşacak. Memurlar ocak ayında yüzde 6’lık toplu sözleşme zammı almıştı. Bu oran düşüldüğünde, memurlar için oluşacak enflasyon farkı yüzde 10,32 olacak.
Bunun yanı sıra Temmuz ayında yürürlüğe girecek yüzde 5’lik yeni toplu sözleşme zammı da hesaba katıldığında, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında toplam artış oranı yüzde 15,84’ü bulacak.
Asgari ücretlilerin ek zam konusu ise yine Temmuz ayında gündeme gelecek.
EMEKLİLERİN DURUMU
Milyonlarca emekli de zamlı maaşları için araştırmalarına devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri içinse durum biraz farklı. Bu gruptaki emekliler, doğrudan ilk 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Eğer Haziran enflasyonu yüzde 1,61 olarak gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 16,95 olacak. Son sözü elbette TÜİK rakamaları ve Cumhurbaşkanı Erdopan’ın refah payı açıklaması söylemiş olacak.
-
1
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
2
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
3
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
4
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
5
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
6
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
7
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
8
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
9
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı
-
10
Terörsüz Türkiye Komisyonu 5’inci kez bir araya geliyor

