9019,57%-1,65
39,16% 0,32
44,47% 0,28
4152,82% -0,45
6636,80% -0,11
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde yaşayan Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BAE, organize suç örgütü yöneticiliği ve cinayet suçlamalarıyla aranan bir kişiyi ülkesine iade etti. Bu adım, Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi için emsal oluşturabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Kinahan Uyuşturucu Çetesinin Liderlerinden Biri BAE'den İrlanda'ya İade Edildi
Cinayet ve organize suç örgütü yöneticiliğiyle suçlanan Sean McGovern, askeri uçakla Dublin’e getirildi.
Dünyaca ünlü Kinahan organize suç çetesinin liderlerinden biri olan Sean McGovern, Birleşik Arap Emirlikleri’nden İrlanda’ya iade edildi. Bu, BAE’den gerçekleştirilen ilk iade süreci olarak tarihe geçti.
Cinayet ve suç örgütü yöneticiliğiyle suçlanan McGovern’ı taşıyan İrlanda askeri uçağının, Perşembe öğleden sonra, yoğun güvenlik önlemleri altında Dublin’e iniş yaptığı bildirildi.
39 yaşındaki McGovern, Ekim ayında Interpol’ün kırmızı bülteniyle Dubai’de gözaltına alınmıştı. Kırmızı bülten, bir şüphelinin yerinin tespiti ve geçici tutuklaması için uluslararası bir talep niteliği taşıyor.
İrlanda’daki Özel Ceza Mahkemesi, McGovern’ı Kinahan kartelinin üst düzey isimlerinden biri olarak tanımlamıştı. McGovern, 2016 yılında Dublin’de, Kinahan ve Hutch çeteleri arasındaki çatışma sırasında öldürülen masum bir sivil olan Noel Kirwan’ın cinayetiyle ilgili aranıyordu.
Bu sınır dışı işlemi, benzer şekilde BAE’de ikamet eden ve organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla Türkiye tarafından aranan Sedat Peker’in durumunu yeniden gündeme taşıdı. Gözler şimdi, benzer bir iade sürecinin Türkiye için de başlayıp başlamayacağında.
Adalet TV / Özel Haber