10971,52%1,24
42,04% 0,21
48,52% -0,23
5389,25% -0,75
9047,60% 0,46
 
    Nijerya Adalet Bakanlığı Müsteşarı Dr. Magdalene Ajani, Nijerya Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nwankuche Sylvester Ndidi’nin başkanlığındaki altı kişilik heyet, Türkiye’nin ceza infaz sistemini yerinde incelemek amacıyla Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti.
Heyet, kurum müdürü Candaş Orhan Akdemir tarafından karşılandı. Ziyaret, kurumun tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Filmde, cezaevinde yürütülen eğitim, üretim ve rehabilitasyon faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Türkiye’nin ceza infaz sisteminde hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasına yönelik uygulamaların anlatıldığı toplantıda, Müdür Akdemir Nijeryalı heyetin yönelttiği soruları kapsamlı şekilde yanıtladı.
Ziyaret sırasında heyet; anne–çocuk ünitesi, tekstil atölyesi, kuaförlük ve el işi kursları ile mantı üretim atölyesini gezdi. Hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, üretime katılmaları ve sosyal becerilerini geliştirmeleri için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kurumda kadın hükümlülerin üretime katılımını teşvik eden uygulamaların yanı sıra, sosyal uyum ve rehabilitasyon programlarına ilişkin örnekler de heyetle paylaşıldı. Nijeryalı yetkililer, özellikle kadın hükümlülere yönelik projelerin kapsamlılığı ve uygulama başarısından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Nijerya heyeti, Türkiye ile infaz sistemleri alanında bilgi paylaşımı ve iş birliğinin sürdürülmesini temenni ederek ülkeden ayrıldı.