-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,18% 0,03
-
EURO
51,01% 0,31
-
GRAM ALTIN
7107,76% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Mahkumlar adliyenin tadilatını yaptı
Yozgat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki yükümlüler, bir taraftan cezalarını çekerken, bir taraftan da Yerköy Adliye Sarayı'nın tadilat ve bakımını yapıyor.
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen infaz ve iyileştirme çalışmaları çerçevesinde, 10 yükümlü Yerköy Adalet Sarayı’ndaki boya, badana, tadilat ve bahçe düzenleme gibi işlerde görevlendirildi.
ARA TATİL DÖNEMLERİNDE 15 OKULUN BAKIM VE ONARIMI YAPILDI
Hüküm giydikleri adliye sarayını yaptıkları boya, badana ve çevre düzenlemesiyle güzelleştiren yükümlüler, ara tatil dönemlerinde de 15 okulun bakım ve onarımını yaptı.
Uygulama kapsamında adliyedeki fiziki ihtiyaçlar doğrultusunda Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden destek talep ediliyor. Cezaları infaz edilen hükümlülerin topluma faydalı işlerde görev almasını amaçlayan uygulama ile adliyede taşınma, birim değişikliği, bakım ve onarım gibi işlemler için yükümlüler görevlendiriliyor.
GÜNDE EN AZ 4 SAAT ÇALIŞIYORLAR
Yükümlüler cezalarını çekerken hem meslek ediniyor, hem de kamuda tasarrufa katkı sağlıyor. Bu kapsamda ülkemizin birçok noktasında kamu yararına ücretsiz çalışarak cezalarını tamamlıyorlar. Bu uygulama ile birlikte yükümlülerin kurallara uyma becerisi, çalışma disiplini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zamanı planlaması, bir meslek edinmesi hedefleniyor.
-
1
Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor
-
2
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
3
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
4
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
5
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
6
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
7
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
8
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
9
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
10
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı

