10642,6%-0,43
40,55% -0,48
47,64% -0,54
4352,32% -1,38
6999,67% -0,32
Ardahan Belediyesi ile Vakıfbank Ardahan Şubesi arasında imzalanan yeni protokol kapsamında, belediyede görev yapan tüm personele rekor seviyede maaş promosyonu ödenecek. Belediye Başkanı Faruk Demir’in talimatıyla, işçi ya da memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanların banka hesaplarına önümüzdeki ay 76 bin TL promosyon ödemesi yatırılacak.
Ardahan Belediyesi’nde görev yapan çalışanlara yönelik gerçekleştirilen bu promosyon ödemesi, kurum tarihindeki en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. Belediye Başkanı Faruk Demir'in, ikinci dönemindeki sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olarak hayata geçirdiği bu uygulama, personel tarafından sevinçle karşılandı.
Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Faruk Demir şu ifadeleri kullandı:
“2019’da göreve geldiğimizde ne söylediysek bugün de aynısını hayata geçiriyoruz. Tüm personelimiz bizim için çok kıymetli. 6,5 yıldır tek bir maaş günü bile gecikme yaşanmadı. Asgari ücretin yaklaşık iki katı tutarında maaş ödemesi yapıyoruz. Ayrıca belediyemizde 100'ün üzerinde istihdam sağladık. Tekstil fabrikalarının açılmasına da öncülük ederek yüzlerce hemşehrimizin iş sahibi olmasına katkı sunduk. Bu kapsamda imzaladığımız 76 bin TL’lik promosyon anlaşması, çalışanlarımız için hayırlı olsun.”
Maaş promosyonu, kamu kurumları ile bankalar arasında yapılan anlaşmalar doğrultusunda, personelin maaşlarının belirli bir süre boyunca ilgili bankaya yatması karşılığında toplu şekilde ödenen nakdi bir avantajdır. Bankalar, kurumun personel sayısı, maaş tutarları ve anlaşma süresine göre promosyon teklifinde bulunur. Genellikle 3 ila 5 yıllık sürelerle yapılan bu anlaşmalar, en yüksek teklifi veren banka ile imzalanır.
Belediyelerde yapılan maaş promosyon anlaşmalarında, çalışanların sayısının fazla olması nedeniyle toplu promosyon rakamları yüksek olabilir. Bu durum, çalışanların ekonomik refahına katkı sunarken, belediyeler açısından da personel memnuniyetini artırıcı bir etki yaratır.