11372,33%0,52
40,99% 0,14
48,09% 1,01
4444,31% 1,13
7119,18% 0,73
Kamu çalışanlarının uzun süredir merakla beklediği banka promosyon anlaşması sonuçlandı. Yapılan ihalede en yüksek teklif 80 bin 850 TL olurken, gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda promosyon tutarı 90 bin TL’ye çıkarıldı.
Geçtiğimiz hafta düzenlenen promosyon ihalesine toplam 7 banka katıldı. 42 aylık süre üzerinden gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklif Halkbank tarafından 80 bin 850 TL olarak verilmişti. Ancak çalışanların daha yüksek tutarda promosyon alabilmesi için banka ile yeniden görüşme yapıldı.
Yapılan görüşmelerin ardından Halkbank, rakamı 83 bin TL nakit + 7 bin TL alışveriş puanı olmak üzere toplam 90 bin TL’ye yükseltti. Bu gelişme çalışanlar arasında büyük sevinçle karşılandı.
İmzalanan anlaşma kapsamında, memurlar, kadrolu işçiler, belediye şirketleri çalışanları ve Çevre Belediyeler Birliği personeli dahil olmak üzere 2 bin 393 personele toplam 215 milyon 370 bin TL promosyon ödemesi yapılacak. Promosyon ödemelerinin Eylül ayı maaşlarından sonra hesaplara yatırılması bekleniyor.
Yapılan anlaşma, özellikle son dönemde artan hayat pahalılığı ve kredi kartı borçları nedeniyle maaş promosyonlarının önemini artırdığı bir dönemde geldi. Çalışanlar, alınan karar sayesinde ekonomik olarak bir nebze de olsa rahatlama yaşayacak.