-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Adli Soruşturma: 2 Doktor Açığa Alındı
Aydın’da İki Doktor Görevden Alındı: Kadın Aile Hekimine Engelleme İddiası.
ADLİ - Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan bir kadın aile hekiminin sağlık hizmeti sunmasının engellendiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında iki doktor açığa alındı.
Edinilen bilgilere göre, Efeler ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde görev yapan iki doktorun yanına, hasta yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni bir hekim görevlendirildi. İddialara göre, mevcut doktorlar yeni göreve başlayan kadın aile hekimine mobbing uyguladı.
Olaylarda, kadın doktorun odasının elektrik ve internet bağlantısının kesildiği, tuvaletlerin kapılarının kilitlendiği ve kan alma odasının kullanımının engellendiği öne sürüldü. Bu durum, yaklaşık 1.400 hastanın sağlık hizmetine erişimini etkiledi ve olay Aydın’da gündem yarattı.
Gelişmelerin ardından Aydın Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü sürece müdahil oldu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması ve kadın doktorun eğitimde olduğu günlerde hastalara hizmet verilmediğinin tespit edilmesi üzerine iki doktor hakkında idari işlem başlatıldı.
Yapılan incelemeler sonucunda, ilgili doktorların Aydın Valiliği kararıyla görevden açığa alındığı öğrenildi. Yetkililer, sağlık hizmetlerinin aksamasının önlenmesi ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.
-
1
MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’dan İddialara Sert Yanıt: “Tamamı Yalan ve İftira”
-
2
Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor
-
3
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
4
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
5
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
6
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
7
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
8
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
9
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
10
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu

