• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,20% 0,03
  • EURO

    50,74% -0,46
  • GRAM ALTIN

    6850,94% -3,67
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02

Adalet Bakanı, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Adalet Ormanı'nda

Adalet Bakanı Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Adalet Ormanı'nda Fidan Dikimi Gerçekleştirdi

Kültür-Sanat 27.03.2025 10:06:51 0
Adalet Bakanı, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Adalet Ormanı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Orman Haftası kapsamında düzenlenen Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Adalet Ormanı Fidan Dikim Töreni’ne katıldı. Törende, adaletin simgesi olan yeşil bir miras bırakmak amacıyla fidanlar toprakla buluşturuldu. Şehit Cumhuriyet Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın aziz hatırasına ithafen gerçekleştirilen etkinlikte, doğaya katkı sağlanırken adaletin ve hukukun simgesi olan bir orman oluşturulması hedeflendi.

Törende konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; “Bugün çok anlamlı bir program için bir aradayız. Bundan on yıl önce şehadet şerbetini içen Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın anısına Ankara'da adalet ormanına fidan dikim töreni için sizlerle beraberiz. Biraz sonra fidanlarımızı toprakla buluşturacağız ve burada Selim Kiraz'ın hatırasını yaşatacak o fidanlar geleceğe nefes olacak. Mehmet Selim Kiraz, adaletin tecellisi için millet adına yargı görevini yaparken hain teröristler tarafından şehit edildi. Ondan sonraki süreçte, onun izinden giden yargı mensuplarımız, mirasına sahip çıkarak millet adına görevlerini daha güçlü bir şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Onun emanetine her daim sahip çıkacaklarını gururla ifade etmekten imtina etmiyoruz.” sözleri ile konuşmasına başladı.

“Ceza İnfaz Kurumlarımız Adeta Bir Okul”

Bakan Tunç, ceza infaz kurumlarının temel amacının hükümlü ve tutukluları suçtan arındırarak yeniden topluma kazandırılması olduğunu ifade ederek; “Adalet Ormanları, ceza infaz kurumlarımızdaki hükümlülerimizin topluma kazandırılması bakımından önemli bir proje. Burada orman teşkilatımızla, kamu kurumlarıyla, belediyelerle yaptığımız protokollerle hükümlülerin topluma kazandırılmasıyla ilgili önemli çalışmaları yürütüyoruz. Bu nedenle, infaz sürecinin önemli bir parçası olan topluma kazandırma çalışmalarında, benzer faaliyetlere ağırlık vermek büyük önem taşımaktadır. İşyurtları aracılığıyla üretime destek sağlarken, eğitim faaliyetleriyle ceza infaz kurumlarımızı adeta bir okul, bir atölye ve bir fabrika niteliğinde tesislere dönüştürüyoruz. Bu tür imkânları artırmak için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet, infaz sürecinde topluma kazandırmanın önemli bir örnek olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Bugüne Kadar 2 Milyon 329 Bin Ağaç Toprakla Buluştu”

Adalet Ormanları hakkında da bilgi veren Bakan Tunç; “Bugün burada toprakla buluşacak 2 bin 25 fidan var. Adalet Ormanlarımız bugüne kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz ve Orman Teşkilatımızın katkılarıyla Türkiye geneli 620’ye yakın Adalet Ormanı oluşturuldu. Bu da inşallah 621’incisi olacak. Bugüne kadar bu proje kapsamında 2 milyon 329 bin ağaç toprakla buluştu. Yine 3 milyon 908 bin ağacın da bakımı yine açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ve denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından gerçekleştiriliyor. 2019’dan itibaren de 400 bine yakın yükümlü ve hükümlü bu kapsamda çalışmış oldu.” dedi.

Bakan Tunç konuşmasının sonunda; “Bugünlerin ülkemizin birliğine, huzuruna, güvenliğine kardeşliğine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bugün toprakla buluşturacağımız her bir fidan nasıl ki ileride güçlü bir ormanla dönüşecekse, toplumsal birlik için attığımız her bir adımın büyük bir dayanışmaya ve güçlü toplum idealimize hizmet edeceğine de yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bir kez daha Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı rahmetle anıyorum. Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle gazilerimizi şükranla yâd ediyorum ve fidanlarımızın geleceğe nefes olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün burada çalışacak olan kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum.” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Törende, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’da konuşma yaptı. Konuşmasında;” 2017 yılından günümüze kadar denetimli serbestlik müdürlüklerimiz ve açık ceza infaz kurumlarımız aracılığıyla ülkemiz genelinde 620 Adalet ormanı oluşturulmuş 2 milyon 329 bin fidan dikilmiş ve 3 milyon 908 bin ağacın da bakımı yapılmıştır. Hemen şunu arz etmek istiyorum. Tasarımı Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmış olan bir program çerçevesinde dikilen her ağacın takibi bilişim sistemleri üzerinde yapılabilmektedir. Bunların üç ayda bir bakımları da yine bilişim sistemi üzerinden takip edilebilmektedir. Web sitemizin halka açık kısmından da bu görülebilmektedir. Dolayısıyla burada yaptığımız çalışmaları, ağaç dikimini yaptıktan sonra da denetimli serbestlik müdürlükleri üzerinden takip ediyoruz. Ağaçların yaşamını devam ettirmesi hususunda sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. Bu rakamlar adaletin doğaya verilen değerle de taçlandırıldığını göstermektedir. Bu fidanları toprakla buluştururken sadece birer ağaç dikmiyoruz. Geleceğe nefes oluyor adaletin ve umudun kök salmasını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Şehit Savcımız, Adaletin Tecellisi İçin Gece Gündüz Çalışan Bir Hukuk İnsanıydı”

Genel Müdür Yıldırım, konuşmasında 2015 yılında hain terör saldırısında Şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı da unutmayarak; “Hepimiz biliyoruz ki adalet bir toplumun temel direğidir. O direği ayakta tutan hukukun üstünlüğüne inanmış, adaletin tecellisi için fedakârca çalışan yargı mensuplarımızdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz fidan dikimi törenini daha anlamlı hale getiren bu Adalet Ormanının isminin adalet uğruna şehit olan Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz olarak belirlenmiş olmasıdır. Mehmet Selim Kiraz sadece bir hukuk insanı değil adaletin tecellisi için gece gündüz çalışan hukuka ve vicdana bağlılığıyla örnek olmuş bir savcıydı. O adaleti sağlamak için canla başla mücadele etti. Ne yazık ki hain bir saldırı sonucu şehit düştü. Ancak bizler biliyoruz ki adalet uğruna verilen mücadele asla unutulmaz ve asla boşa değildir. Burada yetişecek her bir ağaç onun temsil ettiği değerlerin bir nişanesi olarak var olacaktır. Bu vesileyle aramızda bulunan Şehit Cumhuriyet Savcımızın babası Hakkı Kiraz Beyefendiyi de böyle bir evlat yetiştirdiği için en derin şükranlarımı sunuyor ve Kendilerine sabır ve sağlık diliyorum.” sözlerini kullandı.

Yıldırım konuşmasını” Bugün diktiğimiz fidanların adaletin vicdanın ve hukukun kök saldığı bir sembol olarak büyümesini temenni ediyorum. Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı bu mübarek günlerde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Adının bu ormanda ve diğer eserlerde sonsuza dek yaşamasını diliyorum. Yaklaşan Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Törene; Adalet Bakan Yardımcıları Ramazan Can, Hurşit Yıldırım ile Niyazi Acar, Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili Mehmet Akif Ekinci, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Havvanur Yurtsever, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü Günay Albayrak, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Ramazan Aksan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gökçe, Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Murat İlhan, Ankara Batı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Şenel Altınay, Ankara İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yöneticileri, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz katıldı.



Yorumlar
Dünya
İran'ın Yeni Dini Lideri Mücteba Hamaney Saldırıda Yaralandı
Dünya
CIA, Kürtçe Bilen Ajan Alımı İçin İlan Yayınladı
Dünya
Türkiye–Almanya Cezaevleri Karşılaştırması: Mahkum Sayısı, Sosyal Haklar ve Personel Hakları
Dünya
Komşu Ülke Genel AF Kararı Aldı: Mahkumlar Tahliye Ediliyor
Dünya
Fransa Adalet Bakanlığında Epstein dosyası krizi: “E-postalar 6 yıldır yargının elindeydi”
Dünya
ABD’den İran’daki vatandaşlarına kritik uyarı: “Ülkeyi derhal terk edin”
Dünya
Cinsel saldırıdan tutuklanan şüpheli, cezaevi yolunda kadın polisi taciz etti
Dünya
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Katar’da Yüksek Düzeyli Yargı Temasları
Dünya
Cezaevinde İsyan: 46 Rehin, 7 Polis Öldü
Dünya
Cezaevinde Kanlı Kavga: 3 Ölü, 12 Yaralı

İran'ın Yeni Dini Lideri Mücteba Hamaney Saldırıda Yaralandı

CIA, Kürtçe Bilen Ajan Alımı İçin İlan Yayınladı

Türkiye–Almanya Cezaevleri Karşılaştırması: Mahkum Sayısı, Sosyal Haklar ve Personel Hakları

Komşu Ülke Genel AF Kararı Aldı: Mahkumlar Tahliye Ediliyor

Fransa Adalet Bakanlığında Epstein dosyası krizi: “E-postalar 6 yıldır yargının elindeydi”

ABD’den İran’daki vatandaşlarına kritik uyarı: “Ülkeyi derhal terk edin”

Cinsel saldırıdan tutuklanan şüpheli, cezaevi yolunda kadın polisi taciz etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Katar’da Yüksek Düzeyli Yargı Temasları

Cezaevinde İsyan: 46 Rehin, 7 Polis Öldü

Cezaevinde Kanlı Kavga: 3 Ölü, 12 Yaralı

CTE ile Üsküdar Üniversitesi Arasında Eğitim İş Birliği

Mahkumlar Ara Tatilde Okulları Temizliyor

CTE Görevde Yükselme Sınavında Teknisyen Kadroları Tartışması Netleşti: Meslek Lisesi Şartının Dayanağı Belli Oldu

DSM'den Okullara Destek!

Cezaevi Personeli Görevde Yükselme Sınav Sonuçları Açıklandı

Enis Yavuz Yıldırım, FSM Vakıf Üniversitesi Hukuk Kulübü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Lisans Eğitimi 3 Yıla İniyor mu? YÖK’ten Üniversiteleri Yakından İlgilendiren Yeni Model

Eğitim'de Sistem Yine Değişiyor!

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ara tatilde okullarda kamu hizmeti çalışmalarını sürdürdü

Üniversiteler skandal ilanlar yayınlamaya devam ediyor: ilan adayı tarif ediyor

Memur Maaş Promosyonlarında Rekor Anlaşma: Tutar Hayli Yüksek

Maaş Promosyonunda Rekor Geldi: 300 Bin TL

O Fabrikanın İşçilere Verdiği Maaş Promosyonu Devlet Memurlarını Kıskandırır

Mart 2026 Emekli Promosyon Kampanyaları Güncellendi: Hangi Banka Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

Nakliye ve Lojistik Sektörü Alarm Veriyor: Artan Maliyetler Firmaları İflasın Eşiğine Getirdi

Memurların Zam Oranı Netleşiyor: Enflasyon Rakamları Açıklandı

O İlde Öğretmenlere 100 Bin TL Maaş Promosyonu: Anlaşma İmzalandı

Maliye Bakanı Açıkladı: Memurlara Ek Zam Yapılacak Mı?

Dört Kişilik Memur Ailesinin Açlık Sınırı Kaç TL Oldu?

Kamyoncu Esnafı Alarm Veriyor: Artan Maliyetler Sektörü Çıkmaza Sürükledi

Duruşma Salonunda Hakimle Tartışıp Cezaevine Giren Vatandaş Tazminat Kazandı

Çağlayan Adliyesinde Yeni Görev Dağılımı Belli Oldu

Hakim ve Savcı Maaşlarına 70 Bin TL Zam Mı Yapılacak?

HSK Kararıyla Yargıtay’a 8 Yeni Üye Seçildi

Duruşma Salonlarında Hakim, Savcı, Avukat ve Sanıkların Hitap Şekilleri Nasıl Olmalı?

Ceza Yargılamasında “Kesintisiz Duruşma” İlkesine Uyulmuyor Mu?

İstinaf ve Yargıtay: Gündem Atlamalı Temyiz

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekilliğine İrfan Fidan Seçildi

Denetimli serbestlik ve infaz sisteminde değişiklik gündemde

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 12. Yargı Paketi Açıklaması

Kamur Kurumlarında Makam Odalarında Bulunan Misafir Koltukları Kaldırılsın Önerisi

Hakkında Yakalama Kararı Bulunan Hakim Gözaltına Alındı

Mahkemede Duruşma Düzenini Bozanlar Ceza Alır Mı?

Akın Gürlek: Güçlü Adalet, Güçlü Devlet ve Güçlü Toplum Demektir

Meslekten İhraç Olan Memurları İlgilendiren Karar

Almanya'da Yargı Nasıl Yürüyor? Uzman İsmin İzlenimleri

Mahkeme Salonlarında Hitap Şekli Tartışması

Bu Yıl 65 Yeni Adalet Sarayı Yapılacak

Savcının Fuhuş Çetesiyle İrtibatı Ortaya Çıkınca Meslekten İhraç Edildi

Kadın zabıt katibi adliyede ilişkiye girdiği adam tarafından dolandırıldı

Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor

Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”

Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!

Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı

Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması

MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”

CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi

Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu

MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı

73 İlde Narkotik Operasyonu: Yüzlerce Şüpheli Tutuklandı

Eşini Balkondan Atan Adam Tutuklandı

Kadın Öğretmen Öğrencisini Taciz Etti: 21 Yıl Hapis Talebi

Cezaevlerinde Bayram Açık Görüş Günleri Belli Oldu

Hemşire Eşini Öldüren İnfaz Koruma Memuruna Müebbet Hapis Cezası

Sahte Belge Düzenleyenlere Operasyon: 13 Gözaltı

Duruşmada Çekilen Görüntülere Soruşturma Başlatıldı

Hukukçu Seyfi Han doktora tezini kitaplaştırdı

Şoförler Odasının Verdiği Plakaya Polis 140 Bin TL Ceza Yazıyor!

Osmangazi Köprüsü ve Otoyol Ücretleri Tepki Çekiyor: “Bir Depo Yakıt Parasını Geçti”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17