-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
830 Bin Sağlık Çalışanı İçin Promosyon Başvurusu Rekabet Kurumu’na Taşındı
Türkiye genelinde yaklaşık 830 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanını yakından ilgilendiren banka promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Devlet Memurları Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, promosyon anlaşmalarındaki adaletsizliklere dikkat çekerek konuyu resmi başvuru ile Rekabet Kurumu’na taşıdıklarını açıkladı.
“Küçük Kurumlara Yüksek, Sağlıkçılara Düşük Teklif”
Genel Başkan Osman Kaya, bazı küçük ölçekli kurumlara bankalar tarafından 120-150 bin TL seviyesinde promosyon teklifleri yapıldığını, ancak yüzbinlerce sağlık çalışanı için yalnızca 80-100 bin TL arasında teklifler sunulduğunu belirtti. Kaya, bu durumu açık bir eşitsizlik olarak değerlendirdi ve sağlık emekçilerinin haklarının göz ardı edildiğini vurguladı.
Sağlık Çalışanlarının Talepleri
Kaya, promosyon sürecinde adaletin sağlanması için şu talepleri dile getirdi:
Her yıl için bir maaş tutarında promosyon verilmesi,
Tekliflerin 15 Ocak 2026 maaşı baz alınarak hazırlanması,
Üç yıllık anlaşmalar yapılması ve promosyonların tek seferde, peşin olarak ödenmesi,
Çalışanlara 12 maaş tutarında faizsiz kredi sağlanması.
“Bankaların Tek Taraflı Kazancı Kabul Edilemez”
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her gün, her saat büyük fedakârlıklarla görev yaptığını hatırlatan Kaya, bankaların yalnızca kendi kazançlarını artırmaya dönük uygulamalarını eleştirdi. Kaya, “Çalışanlarımızın alın terinin karşılığını almak için gerekirse tüm hukuki ve demokratik yolları kullanacağız. Bankaların tek taraflı kazançlarını artırmaya dönük yaklaşımlarını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Sürecin Takipçisi Olunacak
Sağlık çalışanlarının büyük bir beklenti içerisinde olduğunu dile getiren Kaya, promosyon anlaşmalarında adil, şeffaf ve çalışan lehine bir düzenleme yapılana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Sendikalar tarafından yapılan başvurunun Rekabet Kurumu’nda nasıl bir sonuca ulaşacağı merak edilirken, sağlık çalışanlarının promosyon talepleri gündemdeki önemini koruyor.
-
1
MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’dan İddialara Sert Yanıt: “Tamamı Yalan ve İftira”
-
2
Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor
-
3
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
4
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
5
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
6
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
7
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
8
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
9
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
10
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu

