Tarih: 17.05.2025 11:09

3 Yeni Bölge İdare Mahkemesi Kurulacak

Facebook Twitter Linked-in

Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'ye Yeni Bölge İdare Mahkemeleri Kuruldu – Yargı Teşkilatında Önemli Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Antalya, Diyarbakır ve Kayseri illerinde yeni Bölge İdare Mahkemeleri kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca Diyarbakır’a 2. Vergi Mahkemesi de eklendi.

Adalet Bakanlığı'nın yargı hizmetlerinin daha etkin ve hızlı sunulması amacıyla attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. 17 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Antalya, Diyarbakır ve Kayseri’de yeni Bölge İdare Mahkemeleri kurulurken, Diyarbakır 2. Vergi Mahkemesi de resmen faaliyete geçecek mahkemeler arasında yer aldı.

Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nin Yargı Alanı

Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nin yargı çevresi şu illeri kapsıyor: Antalya, Burdur, Isparta

Yeni mahkemede; Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı, Başkanlar Kurulu, 8 İdari Dava Dairesi, 1 Vergi Dava Dairesi ve Adalet Komisyonu yer alacak.

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi Geniş Yetki Alanıyla Dikkat Çekiyor

Diyarbakır’da kurulan yeni Bölge İdare Mahkemesi’nin yargı çevresi oldukça geniş: Diyarbakır, Batman, Elazığ, Mardin, Siirt, Şırnak, Bingöl, Muş

Bu mahkemede 11 İdari Dava Dairesi, 1 Vergi Dava Dairesi, Başkanlık, Başkanlar Kurulu ve Adalet Komisyonu görev yapacak.

Ayrıca Diyarbakır 2. Vergi Mahkemesi de faaliyete geçirilerek, bölgedeki vergi uyuşmazlıklarının daha hızlı çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Kayseri Bölge İdare Mahkemesi Beş İlde Hizmet Verecek

Kayseri’de kurulan Bölge İdare Mahkemesi'nin kapsadığı yargı çevresi: Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat

Bu mahkemede 5 İdari Dava Dairesi, 1 Vergi Dava Dairesi, Başkanlık, Başkanlar Kurulu ve Adalet Komisyonu bulunacak.

Bölge İdare Mahkemesi Sayısı 12’ye Yükseldi

Yeni düzenleme ile birlikte Türkiye genelinde Bölge İdare Mahkemesi sayısı 9'dan 12'ye çıkarıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Yargılamaların makul sürede tamamlanması, adaletin gecikmeden sağlanması ve mahkemelerde ihtisaslaşmanın artırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni kurulan mahkemelerle birlikte vatandaşlarımızın yargı hizmetlerine erişimi daha da kolaylaşacak.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —