Gündemdeki kadın hakime yardım eden savcı ihraç edilmiş

Gündemdeki kadın hakim yardım eden Cumhuriyet savcısı meslekten ihraç edilmiş.

Gündemdeki kadın hakime yardım eden savcı ihraç edilmiş
Editör: adalet.tv
24 Haziran 2024 - 15:59
Reklam
Bayram haftasında ülke gündemini meşgul eden 'Adana Adliyesindeki Kadın Hakim' olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Hakkında önemli iddiaalar olan kadın hakimin meslekten ihraç edildiği açıklanmıştı.

Adana ve Edirne Adliyesi’nde rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi bir dizi skandallara adı karışan ve Türkiye gündemine oturan kadın hakimin akaryakıt kaçakçılığı suçundan Adana’da yargılanan bir kişinin davasında beraat etmesi karşılığında para aldığı iddia edilmişti.

SAVCI'DA İHRAÇ EDİLMİŞ

Kadın hakimin davaya müdahale ettiği o duruşma savcısının ise beraat mütalaası vermişti. Cumhuriyet Savcısının HSK tarafından yürütülen iki farklı soruşturmadan ihraç edildiği öğrenildi.

Olaya karşıan erkek savcının Edirne'de görev yaparken Ukrayna uyruklu şüpheli A. G.’nin 2017 yılı Mart ayıda Kapıkule Gümrük Sahasına girişte yanında bulundurduğu ve memurlar tarafından el konulan 853 bin 31 Dolarların Merkez Bankası’na gönderilerek orijinal olduğu tespit edilmesine rağmen şikayetçi avukatının iade talebini reddettiği ve dosyanın araştırılması için Ankara KOM Şube Müdürlüğüne gönderildiğini söylettiği tespit edildi.

Ayrıca adli soruşturmayı ilgisi olmamasına rağmen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisak şüphesi ile soruşturmayı genişlettiği, 853 bin 31 Doların iadesi talebinde bulunan iki avukatın taleplerini reddettiği halde, avukatı yanında olmayan müştekiye el konulan paraların iade edilmesini sağladığı iddia edildi.

Dosyalarla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum