Gözler yılın ilk Kabine toplantısında: Gündemde hangi konular var?

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı zam oranlarının netleşmesiyle birlikte gözler 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı'na çevrildi.

Gözler yılın ilk Kabine toplantısında: Gündemde hangi konular var?
Editör: adalet.tv
08 Ocak 2023 - 14:46
Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kabine toplantısında ele alınacak konular netleşti. EYT düzenlemesi, sözleşmeliye kadro, ekonomik düzenlemeler, yurt içi ve yurt dışında yaşanan son siyasi gelişmeler, yarınki Kabine Toplantısı'nda gündeme gelecek. Alınan yeni kararlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaş şartı olmayacağını duyurmuştu. EYT de prim ödeme şartı ve sigortalılık yıl süresi şartları bulunuyor.

15 Ocak 2023 günü resmî olarak yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge konusunun da Kabine'de gündeme gelmesi bekleniyor. Yürürlüğe girmesiyle birlikte memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişikliğe gidilecek.

Alınan bilgilere göre 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin; nisan ya da mayıs ayına alınması gündemde. Erdoğan da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada seçim tarihleriyle ilgili her konunun gündemlerinde olduğunu açıklamıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum