Gizlice cezaevine girip mahkumu silahla vuran 5 kişi tutuklandı

Gizlice cezaevine girip mahkumu silahla vuran 5 kişi tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.

Gizlice cezaevine girip mahkumu silahla vuran 5 kişi tutuklandı
Editör: adalet.tv
10 Temmuz 2024 - 14:28
Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumuna tel örgüleri keserek giren ve bir mahkumu silah ile yaralayan 5 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Emniyette ifade işlemleri sona eren şüpheli şahıslar güvenlik önlemleri altında sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafınfan tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.

Şüpheli şahıslar hakkında adli soruşturma ise devam ediyor.

Konuya ilişkin olarak CTE'nin resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama: Bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan "Cezaevinde silahlı saldırı” başlıklı haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

5275 sayılı Kanun’un 14. Maddesinde “Açık ceza infaz kurumları, hükümlülerin iyileştirilmelerinde, çalıştırılmaları ve meslek edindirilmelerine öncelik verilen, firara karşı engelleri ve dış güvenlik görevlisi bulunmayan, güvenlik bakımından kurum görevlilerinin gözetim ve denetimi ile yetinilen kurumlardır.” hükmü yer almaktadır.

05.07.2024 tarihinde Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunun etrafında bulunan tel örgülerden atlamak suretiyle kuruma girdiği tespit edilen bir şahıs, kurumda adli suçtan hükümlü olarak barındırılan Murat BULUT’u ateşli silah ile bacağından yaralamıştır. Yaralanan hükümlü vakit kaybetmeksizin ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir. Hükümlünün hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavisinin devam ettiği, genel sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılmıştır.

Söz konusu olay ile ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca Genel Müdürlüğümüz tarafından da idari soruşturma başlatılarak kontrolör görevlendirilmiştir. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma çerçevesinde, içlerinde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen failin de bulunduğu beş kişi gözaltına alınmış olup, sorguları devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum