Gece Yarısı Kütüphanesi kitap özeti

Matt Haıg tarafından yazılan Gece Yarısı Kütüphanesi kitabı kitap özeti yazımızda.

Gece Yarısı Kütüphanesi kitap özeti
Editör: ne nedir
08 Temmuz 2024 - 11:44 - Güncelleme: 08 Temmuz 2024 - 18:17
Gece Yarısı Kütüphanesi, Gece Yarısı Kütüphanesi konusu, Gece Yarısı Kütüphanesi yazarı, Gece Yarısı Kütüphanesi özeti.

Gece Yarısı Kütüphanesi Nora Seed’in başından geçen olayları farklı bakış açısıyla tekrar ele almasını anlatır.

Nora’nın Joe, adında bir abisi vardır. Annesi ve babası ayrı olmasa da çok anlaşamazlar. Babası Nora’nın yüzücü olmasını ister.

Nora’nın abisi ve arkadaşı Ravi ile birlikte Labirentler adında bir müzik grubu vardır. Ama Nora buradan ayrılır. Yüzücü de olmak istemiyordur.

Bir gün kütüphanede Bayan Elm ile birlikteyken annesi onu almaya gelir ve babasının öldüğünü öğrenir, bu Nora’yı iyice üzmüştür.

İleride Nora, Tel Teorisi adında bir yerde çalışmaya başlar. Ayrıca piyano dersleri verir,  Felsefeye ve buzul bilime ilgi duyuyordur ama Labirentler grubundan ayrıldığı için hep kendini suçlar ve abisiyle bunun için anlaşamadığını düşünür.

Bir gün Tel Teorisinde işten çıkarılır, Nora üzgün bir şekilde evdeyken oradan tanıdığı Dr. Ash gelir. Kedisi Volts’un öldüğünü ve yolda bulduğunu söyler. Nora artık bu olanları kaldıramayacığını düşünür ve intahar etmeye çalışır.

Buradan sonra Nora için gece yarısı kütüphanesi başlar. Nora bir anda kendini kütüphanede Bayan Elm’in yanında bulur. Bayan Elm, Nora’ya farklı seçimler yapsaydı nasıl hayatı olacağını yazan kitaplar gösterir. En kalın kitaplar ise pişmanlıklar kitabıdır. Nora, kitapları seçmeye başlar ve farklı hayatlarda nasıl olacağını görmeye başlar.

Bir hayatında ünlü bir olimpiyat yüzücüsü, buzul bilimcisi, erkek arkadaşı Dan ile evli, Ash ile evli ve bir çocuğunun olduğu ve buna benzer bir sürü hayatı görür. Ve çoğunda mutlu olamayıp gece yarısı kütüphanesini geri  döner ve şunu anlar. Hayat bir sürü olasılıktan ibarettir ve hayata bakış açımız her şeyi değiştirir.

Nora, diğer hayatlarını gördüğünde yaşamak istediğini anlar ve kusarak uyanır. Komşusunun evine gider ve ambulans çağırmasını ister. Uyandığında abisi Joe gelir ve birbirlerine pişmanlıklarından ve bundan sonra birbirlerini bırakmayacaklarından bahseder.

Nora, artık yaşamak istiyordur ve hayata eskiden yaşadığı hayata bambaşka bakmaya başlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum