Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith'in hapis cezası 56 aya indirildi

Mahkeme başkanı Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith'in hapis cezasını düşürdü. Mahkeme, Griffith'in başlangıçta 63 ay olarak belirlenen görev süresi 56 aya indirildi.

Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith'in hapis cezası 56 aya indirildi
Editör: adalet.tv
18 Temmuz 2024 - 11:02
Coin dünyasını yakından ilgilendiren haber. ABD Bölge Hakimi Kevin Castel, açılan yaptırım davasında Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith'e verilen hapis cezasını düşürdü. Griffith'in başlangıçta 63 ay olarak belirlenen ceza 56 aya indirildi.

KUZEY KORE DETAYI

Yargılaması devam eden adli dava, Griffith'in 2019'da Kuzey Kore'ye yaptığı ve yaptırımları aşmak için kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisini kullanma konusunda sunum yaptığı ziyaretten kaynaklandığı biliniyor.

Virgil Griffith 2021 yılında yaptırım yasalarını çiğnemekten suçlu olduğunu kabul etmişti. ABD yasalarına göre suçunu kabul edip pişmanlık gösterenlerin cezalarında ciddi oranda indirim yapılıyor.

VİRGİL GRİFFİTH KİMDİR

Virgil Griffith, Amerikalı bir yazılımcı ve araştırmacıdır. Virgil, 1983 yılında Alabama, Birmingham’da doğdu. Griffith, Ethereum kripto para platformunda önemli çalışmalar yapmış, Tor2web proxy’sini Aaron Swartz ile birlikte tasarlamış ve Wikipedia indeksleme aracı WikiScanner’ı oluşturmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum