Eskişehir DSM, Roma'da Koçluk ve Mentorluk Projesini Tamamladı

Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında Roma’da “Yükümlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonunda Koçluk ve Mentorluk” adlı projeyi başarıyla tamamladı.

Eskişehir DSM, Roma'da Koçluk ve Mentorluk Projesini Tamamladı
Editör: adalet.tv
31 Mayıs 2024 - 11:43
Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Ulusal Ajans tarafından desteklenen 2023 yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Programı çerçevesinde "Yükümlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonunda Koçluk ve Mentorluk" adlı projeyi yürüttü. Proje kapsamında, 20-26 Mayıs tarihlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da kurs düzenlendi.

Proje ekibi, kurs sonrası Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı ziyaret etti. Ziyarette, koçluk ve mentorluk eğitiminde elde edilen kazanımlar paylaşıldı. Denetimli serbestlik personelinin bilgi, beceri ve motivasyonlarını artırmak için bu yöntemlerin önemine vurgu yapıldı.

Koçluk ve mentorluk tekniklerinin, ceza infaz kurumlarından salıverilen yükümlülerin topluma uyum sağlamalarına yardımcı olacağı belirtildi. Ayrıca, madde bağımlılığı geçmişi olan yükümlülerin değişimini desteklemek, suç tekrarını önlemek ve denetimli serbestlik ihlallerini azaltmak hedeflendi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum