Enis Yavuz Yıldırım Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

CTE Genel Müdürü Yıldırım Öğretmenlerle Bir Araya Geldi.

Enis Yavuz Yıldırım Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Editör: adalet.tv
20 Haziran 2024 - 13:00
Reklam
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezi’nde zümre toplantısına katılan kurum öğretmenleri ile bir araya geldi.

10-14 Haziran 2024 tarihlerinde ceza infaz kurumlarında görev yapan öğretmenler ile Ankara Bölge Zümre Öğretmenler Toplantısı yapıldı. Bu toplantıda, Genel Müdürlük tarafından yürütülen eğitim öğretim politikaları, mesleki eğitim merkezleri ve Çok Programlı Anadolu Lisesine ilişkin yürütülecek olan çalışmalar, yıllık eğitim programlarının hazırlanması ve iş birliği protokollerinin yürütülmesi ve takibinin yapılması konu başlıkları görüşüldü. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım, öğretmenlerle bir araya gelerek ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

Genel Müdür Yıldırım’ın kurum öğretmenlerine hitaben yaptığı konuşmasına; “Sözlerimin başında meslektaşlarınız olan şehit öğretmenlerimiz Aybüke Yalçın’a, Necmettin Yılmaz’a, deprem felaketinde yitirdiğimiz öğretmenlerimiz Murat Akgün’e Ökkeş Demir’e ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” sözleri ile başladı.

“Ceza İnfaz Kurumlarında 65 Bin 900 Civarında Öğrencimiz Var”      

Genel Müdür Yıldırım, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların infaz süreçlerinin bir kayıp olmaktan çıkarılıp, bu sürelerin daha verimli kullanılmasının önemine vurgu yaparak, ceza infaz kurumlarının bir eğitim ve öğretim kurumu gibi çalıştığını belirterek; “Ceza infaz kurumlarımızdaki eğitim alan kişi sayısının artmasına siz öğretmenlerimiz ile birlikte gayret ediyoruz. Rakamlar her şey demek değildir. Rakamların içini doldurmak gerekiyor ama rakamlar da bir şeyleri ifade ediyor.  Elimizdeki rakamlara göre, şu an 340 bin hükümlü ve tutuklu içerisinden ceza infaz kurumlarında 65 bin 900 civarında öğrencimiz var ve bunlardan sadece 830’u ceza infaz kurumlarına geldiğinde öğrenciymiş. Bu çok anlamlı bir sayı. Bu şu demek; yaklaşık 65 bin kişiyi biz öğrenci değilken öğrenci olmalarını sağlamışız. Bu sizlerin yönlendirme başarısı. Bu sayıyı daha da artıracağız ve artırmamız gerekiyor. Ceza infaz kurumlarında geçirilen süreleri, kayıp zaman olmaktan çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

Genel Müdür Yıldırım son olarak yapılan toplantının önemine dikkat çekerek; “Bu toplantılar, çalışma alanımızda bizi frenleyen veya öyle olduğunu düşündüğümüz, gündemimizi gereksiz yere meşgul eden sorunların dışında asıl amacımızı hatırlatmak için son derece önemlidir. Gittiğiniz yerlerde çalışma arkadaşlarınıza bu ifadelerimle beraber selam ve sevgilerimi iletin. Hepinize başarılar diliyorum, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. ” sözlerini sonlandırdı.

Toplantıya, Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol, İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanı Hüseyin Şık, Eğitim Merkezi Yöneticileri ile kurum öğretmenleri katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum