Engelli memurlara 'lojman' talebi düzenlemesi

Engelli memurlara 'lojman' talebi düzenlemesi için ilk başvuru yapıldı.

Engelli memurlara 'lojman' talebi düzenlemesi
Editör: adalet.tv
04 Haziran 2024 - 13:35
Adalet Sen Genel Merkezinden yapılan açıklama ile Engelli Personellere Lojman Tahsisi şartlarında düzenleme hakkında talepte bulunulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili ilk olarak Genel Başkan Niyaz Dülger'in açıklaması:

Sendikamıza ulaşan talepler doğrultusunda, kamu da görev yapan engelli personellere lojman tahsisi ile ilgili olarak önemli bir düzenleme talebi Cumhurbaşkanlığı Makamı’na iletilmiştir. Bu düzenleme ile engelli personellerin ve bakmakla yükümlü oldukları bireylerin lojman tahsisinde yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi hedeflenmektedir.

Yapılan başvuruda, engelli personellerin puanlama sisteminde daha adil bir değerlendirme yapılması ve sosyal haklarına daha kolay erişim sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması talep edilmiştir. Bu kapsamda, kamu konutları yönetmeliğinde yapılan düzenlemelerle, engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve devlet tarafından sunulan imkanlardan daha etkin yararlanmaları sağlanacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Davud
    3 ay önce
    Engelli memur alımında sonuna kadar karşıyım. Kurumda iki tane su tesisatçısı var, ikisinin de mesleklerinden haberi yok, musluğu sökmek 30 dk.larini alıyor.