DS yükümlülerine verilen mesleki eğitim ekonomiye katkı sağlıyor

DS yükümlülerine verilen mesleki eğitimler haberlere konu oluyordu. Eskişehir'den gelen haber ise takdirleri topladı.

DS yükümlülerine verilen mesleki eğitim ekonomiye katkı sağlıyor
Editör: adalet.tv
28 Eylül 2024 - 13:31 - Güncelleme: 28 Eylül 2024 - 13:34
Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezinde, meslek kurslarını başarıyla tamamlayan Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri ve diğer kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

CNC tezgâh operatörü, makine bakımcı, gazaltı kaynakçısı, kalite kontrol alanlarında 2.5 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından yükümlülerin istihdama kazandırıldı. Denetimli serbestlik altında cezalarını çeken 26 yükümlü meslek edinmek için Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Koruma Kurulu Bürosuna müracaat ederek yeni meslek edinip hayata tutunmak istediklerini belirtti. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün işbirliğiyle kursları tamamlayan 16 yükümlü, Organize Sanayi içerisindeki fabrikalarda işe yerleşti. Diğerleri de kendi imkanlarıyla başka işletmelerde istihdama katıldı.

 37. Dönem mezunlarını veren kurslarda bu dönem bir ilk yaşandı. Denetimli serbestlikten yararlanan İ.K. isimli kadın yükümlü gaz altı kaynak kursu birincisi olarak başarı gösterdi ve dolgun bir ücretle organize sanayinde bir fabrikada işbaşı yaptı. Denetimli serbestlikten yararlananlar için meslek kursları ilerleyen günlerde yeniden başlayacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum