Donetsk bölgesinde ön cephedeki Ukraynalı askerler, Rus mevzilerine yoğun atış yapıyor

- Ugledar şehri yönündeki ön cephe hattında siperde savaşan 51 yaşındaki Roman: - "Cephede her an durum değişiyor. 5 dakika sonra burası daha sıcak olabilir. Düşman mevzilerinden bir kilometre uzaklıktayız" - "Burada savunma hattını tutuyoruz. Geçen yıldan beri onlar (Rus ordusu) saldırıyor ama savunma hattımızı geçemediler"

Donetsk bölgesinde ön cephedeki Ukraynalı askerler, Rus mevzilerine yoğun atış yapıyor
Editör: AA
20 Nisan 2023 - 12:42
DAVİT KACHKACHİSHVİLİ - Ukrayna'da şiddetli çatışmaların sürdüğü Donetsk bölgesinde Ugledar şehri yönündeki ön cephede görevli Ukraynalı askerler, Rus mevzilerine gece gündüz atış yapıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna genelinde en sıcak çatışmalar, son aylardır Donetsk bölgesinin çeşitli noktalarında yoğunlaştı.

Harkiv, Herson, Zaporijya ile Luhansk bölgelerinde de savaş faaliyetleri devam ederken Rusya ile Ukrayna askerleri arasında özelikle sonbahardan sonra ağır çatışmaların yaşandığı Donetsk'te ülkenin diğer bölgelerine göre daha yoğun hareketlilik mevcut.

Bölgede kış mevsiminde taarruzlarını artıran Rus kuvvetlerine karşı savaşan Ukrayna ordusu, karşı saldırı başlatmadan önce savunma hattını tutmaya çalışıyor.

Sokak çatışmalarının yaşandığı Bahmut ile Marinka, üç yandan kuşatılan Avdiyivka, diğer köy, kasaba ve yerleşim yerleri ile bölgede yoğun çatışmaların olduğu Ugledar cephesi yönünde de silah sesleri kesilmiyor.

- Ugledar yönünde ağır silahlar kullanılıyor

Ukrayna'da yaklaşık 14 aydır devam eden savaşta iki ordu arasında en ağır tank çatışmalarının yaşandığı cephe olarak bilinen Ugledar şehri yönünde ağır silahlar kullanılıyor.

Yoğun Rus bombardımanları nedeniyle harabeye dönen kente yakın noktada konuşlu Ukrayna birlikleri, Rus ordusunun ilerlemesine engel olmak için gece gündüz görevde.

Ordudan resmi izin alarak Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı tugayın temsilcileri eşliğinde Ugledar tarafındaki ön cepheye ulaşan Anadolu Ajansı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum