Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adalet Bakanı cevapladı

Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı konusundaki soruya en net cevabı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi.

Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adalet Bakanı cevapladı
Editör: adalet.tv
23 Şubat 2023 - 23:21 - Güncelleme: 23 Şubat 2023 - 23:23
Adalet Bakanı Bozdağ, seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim tartışmasının bir parçası olmak istemediğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Kimin nerede nasıl oy kullanacağı bizim seçim kanunlarımızda hepsi yazıyor. Bunu herkes biliyor. Bunun için yeni bir kanun yapmaya gerek yok. YSK'nın aldığı kararlar burada da geçerlidir." dedi.

"Seçim tartışmasının bir parçası olmak istemiyorum. Kimin nerede nasıl oy kullanacağı bizim seçim kanunlarımızda hepsi yazıyor. Bunu herkes biliyor. Bunun için yeni bir kanun düzenlemeye gerek yok. Burada yeni bir değerlendirmeye de yeni bir kanuna da gerek yok. YSK'nın aldığı kararlar burada da geçerlidir. Herkes bulunduğu yerde oy kullanacak ve oy bulunduğu yerde sayılacak."

Yıkılan binalarla ilgili Bakan Bozdağ’ın açıklaması: Deprem soruşturmaları aktif olarak yürütülüyor. Bugüne kadar 583 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 171 kişi tutuklama kararı verildi. 77'si hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tutuklanan 171 kişinden 78'inin müteahhit olduğunu görüyoruz. 64'ü ise yapı sorumlusu.

Sorumluluğu ve imzası olan kim varsa bu soruşturmanın kapsamındadır. Yıkılan bir binada sorumluluğu olan kim varsa adalet terazisinde tartılacak ve işlemler tereddütsüz yapılacaktır.

Hiç kimsenin endişesi olmasın. Herkes milletin gözü önünde milletin yargısına hesap verecek. Kimin ne kadar sorumluluğu varsa herkes sorumluluğu kadar meshul tutulacak. Denetim yapıldıysa bu denetimler doğru mu yapılmış, beton kullanılıyorsa oranlar teknik nizama uygun mu aklımıza gelecek ne kadar soru var ise hepsi soruşturulacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum